Programsız Telefondan Gereksiz Dosyaları Temizleme Hızlandırma

Android cep telefonların başlıca sorunlarından yavaşlama ile ısınması ve ağırlaşması dır. Android telefon kullanıcıların yavaşlayan telefonlar için ilk başvurdukları yer, gereksiz dosya temizleyici uygulamalar, android ram temizleyici vs gibi uygulamalar dır. Bu yazıda programsız android telefonlarda gereksiz dosyaların nasıl temizlenip silineceğini anlatacağız.

Android telefonlarda Önbellek (RAM) nasıl temizlenir

Başlamadan önce telefon hızlandırıcı adı altında ne kadar uygulama varsa hepsini silmeniz gerekmektedir. Çünkü her uygulama telefona ayrı bir külfet katar, pil ömrünün erken bitmesine neden olamakta. Ayrıca android telefon hızlandırıcı uygulamalar ram'i çabuk yediğini aşikardır.

Android telefonlarda Önbellek (RAM) nasıl temizlenir?

Telefonunuzdan AyarlarGenelUygulama YöneticisiHepsi → kullandığınız uygulama üzerine gelin, örneğin facebook "Önbelleği Temizle" seçeneğine basarak önbellek (ram) temizlenmiş olacaktır. Aynı şekilde diğerlerini temizleyin. temizleme işlemini her gün yapın cihazın hızında gözle görülür artış olduğunu göreceksiniz. Ayrıca kullanmadığınız uygulamaları çalışanlar bölümünden kapatın.

Android telefonlarda tarayıcı geçmişi ve çerezleri silme:

Android telefonunuzda internet browser tarayıcınızı açın → AyarlarKişisel verileri sil → burada bütün seçenekleri seçin ve silin.

Android telefonlarda pano temizleme ve hızlandırma işlemi:

Telefonunuzdan mesaj yazma bölümüne gelin klavye üzerinde Sym tuşunun hemen yanındakine basılı tutun panoyu açın. Burada daha önce kopyaladığınız ne varsa hafızada kalır, hem güvenliğiniz riske girer hem telefonu oldukça ağırlaştırır. Pano bölümünü temizle seçeneğini seçin.

Android telefonlarda animasyonları kapatma:

Android telefonlarda animasyonları kapatma ciddi şekilde telefonun performansını artırıp hızlandırmaktadır. Animasyonları kapatma işlemi, telefonunuzda "Geliştirici Seçenekler" açık ise ulaşılabilir, kapalı ise "Cihaz Hakkında" bölümüne tıklayın ardından yapım numarasına birkaç kez tıklayın seçenek aktif duruma gelecektir.

Geliştirici seçeneklerPencere animasyon ayarı → kapalı seçin. Geçiş animasyon ölçeği → kapalı seçin. Animatör süre ölçeği → kapalı seçin ve çıkın. Şayet geri almak isterseniz aynı adımları takip ederek geri alabilirsiniz.

Bu sayede hiç bir Android uygulamasına gerek kalmadan en iyi şekilde, android telefonunuzun gereksiz dosyalarını silmiş olmakla beraber telefonun ciddi hızlanmasını sağlamış olursunuz. Ayrıca bu yöntem android telefonun aşırısı ısınma sorununu ortadan kaldırmakta dır. Takıldığınız yerleri iletişim formundan bize bildirebilirsiniz.

11 yorum for "Programsız Telefondan Gereksiz Dosyaları Temizleme Hızlandırma"

  1. Sym tuşu ne onun yanındaki tuş ne açıklarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  2. geliştirici secenekler acık kaldı nasıl ger kapatcaz peki

    YanıtlaSil
  3. J5 telefonu yeni aldım. Yeni olmasina rağmen sarj ederken ve sarjdan sonra internete bağlandığım da telefonun sol tarafı anormal bi şekilde ısınıyor. Daha 1 haftalık bir telefon

    YanıtlaSil
  4. Cihazınız yeni aşırı ısınması yukarıda anlatılanları yaptığınız halde hala devam ediyorsa, tavsiyem garantisi varken değiştirmeniz. Birde kapalı konumda şarj etmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  5. Dostum bu "Önbelleği Temizle" filan böyle olmuyor işte silmiyor önbelleği filan.sadece özel ayarları siliyor.uygulama yeniden kurulduğunda hatalarla beraber geri geliyor.Hata döngüsü devam ediyor.Örnek:uygulama ingilizceden türkçe seçildiyse önbellek silindiğinde tekrar ingilizce oluyor.Fakat usb(veya sd) üzerine kurulduysa kart takılsa dahi usb bekleniyor hatası alıyor.Ben sorunumu şu etapta hallettim fakat gelecekte daha pratik yani formatsız çözmeyi istiyorum bu yüzden araştırmak istedim..

    YanıtlaSil
  6. Tüm cihazların yavaşlama vs gibi sorunlar genelde, güncelleme üstüne güncelle almasından kaynaklanıyor. Cihaza ve modele göre yazılım yükleme talimatlarını yakında yayınlayacağız.

    YanıtlaSil
  7. Benim android cihazımda YouTube uygulamasında ki videoları oynatırken bir hata mesajı ile karşılaşıyorum. Cihazımın fabrika ayarlarını sıfırlamama rağmen hala sorun çözülmedi. O zaman teknik servis bana yardımcı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonun muhtemelen YouTube güncel sürümünü kaldırmıyor.

      Sil