Peygamber Acve Hurması Faydaları Nelerdir kısaca

Her derde deva Acve Hurmasının (Peygamber Hurması) mucize faydaları. Faydaları saymakla bitmeyen Acve Hurması nelere iyi geliyor ve nerede satılır sahih kaynaklı hadislerle kısaca haberimizde.

peygamber hırmasi faydalari


Acve Hurma Nedir? Anlamı Nedir?

Acve "Yanık" anlamına gelen Peygamber efendimiz (s.a.v)'in kendi mübarek eliyle diktiği mucizeye konu olmuş mübarek bir meyvedir.

Acve Hurma hakkında İmam-ı Bezzaz şöyle bahseder;

Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip: "Ya Muhammed (s.a.v.), bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz," dediler.

Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.

Acve Hurması'nın Faydalari Nelerdir?

* Rahim kaslarını güçlendirir, doğumu kolaylaştırır, doğum sonrası ağrıları dindirir. Lohusalık döneminde yenilirse, çocuk akıllı ağırbaşlı olur.

* Acve Hurma'nın içinde çok fazla fosfor bulunduğundan, kısırlığın önüne geçer kısırlık sorunlarını tamamen ortadan kaldırır.

* Vücuttaki zehiri dışarı atar. B gurubu vitaminler içerdiğinden karaciğer için çok faydalıdır.

* Sarılık hastalığına yakalanma riskini düşürür. İçerdiği fruktozdan dolayı vücut için bir enerji kaynağıdır.

* Bağırsakları çalıştırır iştah açar. Vücuttaki toksin atımını kolaylaştırır. Hazmı kolaylaştırır.

*Acve Hurması içeriğinde A vitamini olması nedeniyle göz sağlığına fayda sağlar. Diş etlerini kuvvetlendirir.

*Acve Hurması, bol miktarda demir içerir kan yapar. İçeriğinde fosfor - potasyum olmasından, bebeklerin gelişiminde çok önemli etkendir.

* Kalbe iyi gelir, damar sertliğini ortadan kaldırır. Kolesterolü bitirir, vücudun şeker seviyesini ayarlar. İç kanamayı durdurur.

*Acve Hurması suyu cildi güzelleştirir, besler. Ülsere iyi gelir iyileştirme sağlar. Zihin açar balgam söker. Kanseri önler, ishali geçirir,

Acve Hurması'nın zararı:
Fazla tüketilmesi durumunda göz ağrısı yaptığı HZ. ALİ (RA)'andan rivayet edilmiştir.

Acve Hurmas hakkında şifa hadisleri:

Acve Hurması hakkında Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyurdu;

"Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağırbaşlı olur. Çünkü hurma Hz.Meryem’in lohusalığındaki yiyeceği idi. Şayet (lohusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem’e ikram ederdi."

Hz. Aişe (RA)'dan rivayetle ;

"Resulullah (sav) buyurdular ki: "(Medine`nin necd cihetinde yer alan) Aliye acvesinde şifa vardır. O sabahın ilk vaktinde (yenirse) panzehirdir."

Ebu Hureyre'den rivayetle;
"Acve denen hurma cennetdendir ve zehire karşı şifadır." (Tirmızi, tıb 22)

Acve hurması ile ilgili Peygamber Efendimiz bazı Hadis-i Şerifler de buyurmuştur;
Sa'd bin ebi Vakkas rivayet ediyor; Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder."

Bir başka hadiste ise;
"Aç karnına hurma yiyiniz zira aç karnına yenen hurma asalakları öldürür." (Buhari,et'ime 43 - Müslim,et'ime 154)

ACVE HURMASI NEREDE SATILIR?

Acve (Peygamber) hurması hemen hemen tüm büyük marketlerde satılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken yer ise taze olmasıdır. Acve hurmasının fiyatı ise satıcısına göre değişmektedir.

Yorum Gönder for "Peygamber Acve Hurması Faydaları Nelerdir kısaca"