Liçi Meyvesi Faydaları Nelerdir? Liçi Nerede Satılır

Çin kökenli tropik bir meyve adı pek duyulmamış, Güney Aysa ve Güney Amerika'da yetişen kilo vermeyi sağlayan mucize meyve Liçi'nin faydaları nelerdir? Liçi meyvesi nerede satılır? fiyatı ne kadardır kısaca haberimizde.

LİÇİ MEYVESİ NEDİR?

Liçi Meyvesi, Lychee, Lral meyvesi olarakta anılan tropik bir meyvedir. Liçi meyvesi Çin kökenli meyve olup Tayland, Malezya, Madagastar, Güney Amerika ve ülkemizde'de Mersin'de yetişmektedir.

Liçi ağacı 15-20 metre boyuna ulaşan, dört mevsim yeşil kalan bir meyvedir. Liçi meyvesi 3-4 cm uzunluğunda yaklaşık 3 cm çapındadır. Kabuğu ise pembemsi kırmızı renkli serttir. Kabuğu ince olup kolay soyulan yenmeyen acımsı tadı vardır.

Liçi Meyvesi, sarı saydam beyaz, üzüme benzeyen yumuşak kıvamda olup tatlıdır. Liçi Meyvesi çekirdeği kahve rengi olup yenmemektedir.

lici meyvesi faydalari nelerdir

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI

Liçi Meyvesi protein ve fiber kaynağı olduğu için zayıftlatıcı özelliği ile kilo vermede faydalı bir meyvedir.

İçinde bulundurduğu besin ve mineraller itibariyle iskelet sisteminin ve kemiklerin gelişimine faydalı bir meyvedir.

Liçi Meyvesi, dişlerin sağlıklı gelişimine yardımcı olur, hemoglobin oluşumunda etkilidir. Liçi Meyvesi, C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor ve karbonhidrat ihva eder, bu yönleri ile metapolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir.

Liçi Meyvesi'nin 100 gramında 70 C vitamini bulunması, Grip soğuk algınlığının önüne geçmektedir. Bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklara hastalıklardan korunmak için verilir.

Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur, kötü kolesterolün düşmesine, iyi kolesterolün artmasını sağlar. Liçi Meyvesi cildi güzelleştirir, parlak ve güzel görünmesini sağlar, cildin yaşlanmasını geciktirir, vücudun elekrolit seviyesini dengeler.

Terleme ile vücudun kaybettiği elektrolik sıvıyı geri kazandırır, kalp krizini önler. Daha bir çok faydaları vardır.

Ayrıca bakınız: Aloe Vera bitkisi faydaları

LİÇİ MEYVESİ NASIL YENİR

Liçi Meyvesi kabuğu soyularak yenir, oldukça lezzetlidir. Liçi Meyvesi, salatalara, tatlılara ve dondurmalara katılabilen rahatlatıcı egzotik aroma lezzeti katan bir meyvedir.

Liçi Meyvesi fiyatı ve Liçi meyvesi nerede satılır?

Liçi Meyvesi fiyatı 250gr 25-30 TL civarı satılmaktadır. Liçi Meyvesi marketlerde konserve ve meyve şeklinde satılmaktadır. Ayrıca Liçi meyvesi aktarlarda ve halk pazarlarında satılmaktadır.

UYARI! Liçi Meyvesi güvenilir aktarlardan temin ediniz.

Yorum Gönder for "Liçi Meyvesi Faydaları Nelerdir? Liçi Nerede Satılır"