Hint Yağı Faydaları Nelerdir? Hint Yağı Fiyatı Ne Kadar?

Hint yağı nedir? hint yağı faydaları nelerdir, hint yağı fiyatı ne kadardır ve nerede satılır hakkında merak edilen edilen sorulara kısaca cevap yazı dizimizde.

Hint Yağı Nedir?
Hint yağı Afrika başta olmak üzere Hindistanda bölgelerinde yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Hint yağı dünya genelinde "Ricinus communis" olarak da bilinen "Antienflamatuar" ve "Antibakteriyel" özelliklerinden dolayı kullanımı hızla artan bir bitkidir.

hint yagi fiyati

Hint Yağının Sağlığa Faydaları Nelerdir? Ne işe yarar?
Hint yağı cilde son derece yararları vardır. Hint yağı, çok sık görülen kuru cilt, akne, güneş yanıkları gibi cilt sorunları için bir mucizedir.

Bunun yanında sivilce, enfeksiyon, kronik cilt kaşıntıları, gibi cilt sorunlarına çok faydalıdır.

Ayrıca cilt ülserleri, saçkıran, döküntüler ve siğilleri içerir. Kuru cilt üzerinde çok iyi nemlendirici bir etkiye sahiptir.

Hint yağı saçlar için, çeşitli saç derisi sorunlarına neden olan ve saç dökülmesine yol açan enfeksiyonlardan kurtulmak için kullanılabilir.

Kuru, pullu kafa derisi üzerine uygulandığında nemi korur ve kafa derisinin iyileştirmede yardımcı olur. Benzer şekilde, kepek ve bitten kurtulmak için kullanılabilir.

Aynı zamanda saç köklerini güçlendirmektedir ve saç uzamasını teşvik eder. Parlaklığını kaybetmiş, zarar görmüş saçlara uygulandığında mükemmel bir saç kremi görevi görür.

Bunu yapmak için hint yağını badem yağıyla karıştırılır, saç köklerine masaj yapılarak en son saç uçlarına uygulanır. Bir saat bekledikten sonra zeytinyağlı sabunla yıkanır.

Hint yağı kabızlık sorunu yaşayanlar için günde bir çay kaşığı hint yağını üç gün boyunca tüketmek kabızlık sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.

Etkin kabızlık giderici olan hint yağı, güçlü müshil görevi de üstlenir.

Hint yağı, artrit tedavisine faydalı olduğu gözlenmiştir. İçerdiği antienflamatuar özellikleri ile eklem ağrıları, sinir iltihap ve boğaz kaslarını rahatlatmaya yarar.

Hint yağı nerede satılır?
Hint yağı eczanelerde ve aktarlarda satılmaktadır, ancak mutlaka tanıdığınız aktarlardan satın almaya özen gösterin. Arıca internet üzerinden satın almamaya dikkat edin.

Hint Yağı Fiyatı Ne kadar
Hint yağının 30 ml fiyatı yaklaşık 10TL ile 15 TL arası değişmektedir.

Yorum Gönder for "Hint Yağı Faydaları Nelerdir? Hint Yağı Fiyatı Ne Kadar?"