Mehmet Okuyan Hz Meryem Çift Cinsiyetli Yakıştırması

Mustafa İslamoğlu'nun ekürisi Mehmet Okuyan'dan bir büyük sapık görüş daha "Hz Meryem çift cinsiyetli olduğunu ve daha sonra başla evlendiğini ve başka çocukları olduğunu söyledi!" Daha önceki yayınımızda "Mustafa İslamoğlu, Hz Adem A.s 'ın babası var" şeklinde sapık görüşüne halktan sitemizden gelen büyük tepkiler üzerine tüm sosyal medya hesaplarını kapatma kararı almıştı.

mehmet okuyan hz meryem cift cinsiyetli

Mehmet Okuyan Hz Meryem anamıza çift cinsiyetli dedi!

Mustafa İslamoğlu'nun ekürisi Mehmet Okuyan saçmalıklarına bir yenisini daha ekledi. Hulki Cevizoğlu'nun "Ceviz Kabuğu" programına telefonla katılan, Prof. Dr. Mehmet Okuyan, sözlerine " Hz. Meryem'in Hz. İsa'yı Dünya’ya getirmesinin mucizevi bir yaratılış olduğunu biliyoruz da onu açıklama imkanlarımız var artık." diye başlıyor.

Şuanda Hz. Meryem için Kur'a-nı Kerimde hem Al-i İmran suresinde birkaç ayette ve Meryem suresinde Hz. Meryem’in vücut yapısının bir bitki gibi hatta doğrudan bitki gibi bile değil bitki özelliğinde yaratılmış olduğunu idda eden Mehmet Okuyan iddiasına delil olarak Al-i İmran suresi 37. ayetini öne sürüyor.

"Sözkonusu ayetten Hz Meryem'in vücut yapısının farklı olduğu, sadece ona ait bir özellik olarak Kur’an-ı Kerim onu Hz Meryem’e özel kıldığını beyan ediyor." diyen Okuyan'ın, Bitkilerdeki döllenme işinin yabancı döllenme ile kendine döllenme noktasında farklılık arz ettiğini ve muhtemelen Hz. Meryem’in vücudunda hem erkek hem de dişi hücrenin bulunmasını ve Hz. Cebrail ile karşılaştığında yaşadığı korkunç sarsıntı ile beraber o döllenmenin meydana geldiği izah edilebilir." Şeklindeki sapık iddiası karşısında sunucu Hulki Cevizoğlu dahi şaşırıyor.

Hulki Cevizoğlu, Nerde var bu açıklama?

Hulki Cevizoğlu; "Ben bunu ilk defa duyuyorum. Bu açıklama kitaplarda yazıyor mu? Nerde var bu açıklama?" şeklinde bir soru üzerine Okuyan:
"Yani ben bu konuda biraz çalışmalar yaptım.Bir kısmı bazı kitaplarda var. Bir yere kadarki kısmı, yani Hz. Meryem’in çift hücre sahibi olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’in içerisinde, hem Enbiya hem de Tahrim suresinde Hz. Meryem’e gönderme yapan ifadelerde hem dişil zamir kullanılıyor hem de erkek zamir kullanıyor.

"Fenefehna fîhâ" – "fenefehna fîhî" şeklinde Hz. Meryem’e Allahu Teala hem ha zamiri kullanarak ona üfledik diyor hem de ‘hu’ zamirini yani erkek için kullanılan zamiri kullanarak üflediğini ifade ediyor. Belli ki onun vücut yapısında bir farklılık var. Başka ayetlerde O’nun bitki ile ilişkilendirilen bir ifadesi var. İkisini beraber yan yana aldığınız zaman o döllenmede bir “kendine döllenme” örneğini Hz. Meryem’de yaratılmış olmasına dair bir fikir geliştirebiliriz. Şahsen ben o kanaatteyim." dedi.

Hulki Cevizoğlu, Hz isa’nin kardeşi var mıydı?

Hulki Cevizoğlu’nun “Hz isa’nin kardeşi var mıydı?” soruna karşılık Okuyan şöyle diyor: “Hz Meryem‘in bu şekilde doğurduğu tek çocuk Hz İsa. Ama çeşitli bilgiler var. Hz. Meryem’in daha sonra evlendiğine dair bir takım bilgiler var . Bu bilgiler doğrultusunda evlenip başka çoluk çocuk sahibi olduğuna dair rivayetler var. Onların ne kadar kesin olduğunu bilmiyorum ama bu şekilde dünyaya gelişi Hz isa’ya özel." dedi.



Mehmet Okuyan; Hz Meryem'in daha sonra evlilik yaptığını ve başka çocukları olduğunu söyledi. Oyaski ne Kur'a-nı Kerimde nede Hadislerde Hz Meryem validemizin evlendiği ve başka çocukları olduğu geçmemektedir. Bu Mehmet Okuyan denen sapığın uydurmalarından başka hiç bir şey değildir.

Kur'a-nı Kerimde Al-i İmran Suresi 47. Ayetinde, Meryem dedi ki: "Rabbim, çocuğum nasıl olur benim? Bana hiçbir insan dokunmadı ki!" Allah cevap verdi: "Allah dilediğini işte böyle yaratır! Bir iş ve oluşa karar verdiğinde sadece ona "Ol!" der; ve o hemen oluverir."

Allah (c.c)'un Mucizelerine inanmayanlar bu tür sapık görüşleri her dönem dile getirmişlerdir. Mehmet Okuyan ve onun çizgisinde olanları dinlemek insanı imansız etmeye fazlasıyla yetmektedir.

Yorum Gönder for "Mehmet Okuyan Hz Meryem Çift Cinsiyetli Yakıştırması"