Nazardan Korunma Duası Oku (Nazar Ayeti Türkçe Arapça

Merhum, Ahmet Ziyâüddin Gümüşhanevî Hazretleri kitabında aşağıdaki Nazardan korunmak için nazar duasını yazmış ve bizlerin okumasını istemiştir. Aynı zamanda bu dua tecrübe edilmiş ve çok faydalı olduğu ortaya çıkmış bir duadır. İlaveten Kalem Suresi (Nazar Ayeti) de Arapça Türkçe okunuşları ve manâlarıyla verilmiştir.

Gümüşhanevî Hazretleri Nazar duası Arapça okunuşu

nazar göz dua

Nazar duası Türkçe okunuşu

"Bismillâhi, Allahumme ezhib harreha ve berdeha ve habeseha"

Nazar duası manası:

"Allah'ın adıyla. Allah'ım şunun gözünün hararetini, soğukluğunu ve tamamen çürütmesini yok et, önle" sonra okuduğu kişiye ("Kum bi iznillâhi teâlâ.)

Anlamı; Allah Teâlâ'nın izniyle hemen kalk!" desin. (13) Bu dua nazar duasıdır.

Ayrıca nazar için Ayet-i Kerime de vardır. Nazara uğrayan kişi buna inanmalıdır. Çünkü Peygamber efendimiz s.a.v " Ölenlerin çoğu nazar yüzünden ölür. Zira nazar, develeri tencereye insanları mezara kor" buyurmuştur.(14)

Nazar duasını okumakla yakalanılan hastalıktan kurtulmak mümkün değildir. Bunun ancak Allah'ın yardımıyla olacağına inanmak şarttır.

Nazar Ayeti Kalem Suresi Arapça Harflerle Okunuşu:

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

Nazar Ayeti Kalem Suresi Türkçe Okunuşu:

Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semîûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn (mecnûnun)"

Nazar Ayeti Kalem Suresi Türkçe Anlamı (manası):

"Ve inkâr edenler, zikri (Kur-an'ı) işittikleri zaman gerçekten seni, neredeyse gözleri ile devirirler. Ve: "Muhakkak ki o, gerçekten mecnundur (delidir)." derler. Nazar Ayeti (Kalem Suresi 51-52)

Ayrıca bakınız: Ölum hariç her türlü hastalığa belalara karşı okunacak dua

Yorum Gönder for "Nazardan Korunma Duası Oku (Nazar Ayeti Türkçe Arapça "