Diazem Nedir? Diazem Yan Etkileri Nelerdir?

Diazem Nedir? Diazem Yan Etkileri Nelerdir? Diazem ne işe yarar? Diazem ilacı hangi hastalar kullanır? Kısaca Diazem ilaç hakkında bilgiler.

diazem yan etkileri


Diazem Nedir?

Diazem ilacın etken maddesi Diazepam'dır. Diazem 2mg kapsül, beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye (endişe, kaygı) sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır. Endişe, kaygı hali (anksiyete) kısa süreli tedavisinde, beyin felci veya vücudun belden aşağıya kalan kısmının felç olması ile ilgili kas kasılmaları, beyindeki bir hastalıktan dolayı el ve ayaklarda istem dışı birbirini izleyen bükülmeler ve gerilmeler, yaşlanma ile ilgili titremeler, nöbet (havale), kas ve eklemlerin iltihabı durumlarında veya darbe almaları sonucunda oluşan kas spazmları ve alkol yoksunluk semptomlarının giderilmesinde kullanılır.


Diazem Yan Etkileri:

Karın ağrısı, nefes almada güçlük çekme, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi durumlarda doktora başvurulmalıdır.


Diazem 2 mg kapsül hakkında bilinmesi gerekenler:

1- İlacın etken maddesine karşı bir alerji varsa diazem önerilmez.

2- Beyinde dengesiz hale gelerek anksiyete (endişe, kaygı) sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır. Düşünce ve reaksiyonları bozabilecek yan etkilere sahiptir.

3- Diazem kullanırken alkol kullanılmaz. Kullanılması durumunda alkolün etkisi arttırmaktadır.

4- Diazem sadece kısa süre için kullanılmalı ve aniden bırakılmamalıdır. Nedeni yoksunluk semptomları yaşanabilir, yavaş yavaş doktor denetiminde bırakılmalıdır.

5- Kullanımı alışkanlık yapmaktadır, özellikle geçmişinde hap kullanımı veya bağımlılığı olan kişilerle paylaşılmaz.

6- Diazem kullanan yaşlı ve çocuklarda düşme kaza olasılığı fazla olacağından dikkatli olunmalıdır.

Kullanmadan önce tüm kötü alışkanlıklar ve geçirilmiş hastalıklar konusunda doktor mutlaka bilgilendirilmelidir.

Yorum Gönder for "Diazem Nedir? Diazem Yan Etkileri Nelerdir?"