Evangelist Nedir? Evangelist Ne Demek? (Evanjelist)

Müslüman coğrafyasını kan gölüne çeviren, Evangelizm nedir nedemektir? Kim bu Evangelistler? Evangelizm hakkında kısa özet bilgiler.

Evangelist Ne Demek


Evangelist Türkçe Anlamı:

İngilizce de "Evangelist" Türkçe karşılığı "Gezici Vaiz" anlamına gelmektedir. Bir çeşit misyonerlik denilebilir


Evangelist ve Evangelizm


Evangelist, Gezici vaiz, İncili yazanlardan her biri, İncili öğretmeye yaymaya çalışan kimse.
Evangelizm bir sapık Hıristiyan mezhebi dir. Dünya genelinde 500 milyonu üzerinde Evangelizm olduğu ve Ruhani liderleri Evangelist rahip Billy Graham dır.

Yunancada Evangelist kelimesi " İyi haberleri paylaşan kimse" anlamına gelmektedir. Evangelistlere göre İncil Tanrı'nın kitabı ve bu düşünceye inananlar kendilerini "Armagaddon" savaşına yani iyi kötü arasında yapılacak en son savaşa hazırlıyor.

Dünyanın yok oluşunu izlemek yerine iyinin kazanmasını için son savaşı bekliyorlar. Dünyadan yapılan her şey, yapılan her savaş değişime uğramış Tevrattaki efsanelerde, değişime uğramış İncil'de anlatılıyor, İsrail vadedilmiş toprak ve günün birinde tüm Museviler İsral'e dönüp Evangelist olacak. Onlar protestanlığın Evangelist mezhebine bağlılar.

Evangelistler Hıristiyanlığın vaftiz töreni ile çocuğa geçmediğine inanıyorlar. Onlar biran gelip, büyük ihtimalle bir yol gösteren (Evangelist rahip) sayesinde kişinin yeniden doğacağına inanıyorlar. Bu sayede de insanın İsa ile buluşup tekrar dirileceğini düşünüyorlar.

Buna da "Born Again" yani (Yeniden Doğma) diyorlar. Bu isimle üniversitelerde, dernekler kuruyorlar. Başta Televizyonlar olmak üzere, Radyo, internet, gazete ve çocukları zehirleyen bilgisayar ve android oyunlar vasıtasıyla kendilerine daha çok yandaş arıyorlar. Hedefleri dünyayı kurtarabilmek ve dünyayı yönetmek.

Dünya genelinde başta Amerika, İsrail, İngiltere olmak üzere tüm savaşlar,darbeler ve çeşitli planları siyonist "Evangelizm" denen sapık mezhebe mensup kişiler tarafından yapılmaktadır.

Yorum Gönder for "Evangelist Nedir? Evangelist Ne Demek? (Evanjelist)"