Futbolda Hak Mahrumiyeti Cezası Nedir? (TFF) (PFDK)

Futbolda Hak Mahrumiyeti Cezası Nedir? Hak mahrumiyeti Cezası Ne demek? Kısaca futbol da hak mahrumiyeti cezası ne anlama geliyor hangi haklardan mahkum bırakılır veya men edilir.
tff pdfk hak mahrumiyeti cezasi

Futbolda Hak Mahrumiyeti Cezası Nedir?
Hak mahrumiyeti cezası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Futbol Disiplin Talimatı (FDT) da aynen aşağıdaki gibi geçmektedir.

1- Kişinin, stadyumlara girmek de dahil olmak üzere futbolla ilgili idari, sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir.

2- Hak mahrumiyeti cezası süreli veya sürekli olarak verilebilir. Süreli hak mahrumiyeti cezası 15 günden az, 3 yıldan fazla olamaz. Üç yıldan fazla hak mahrumiyeti cezası, sürekli hak mahrumiyeti cezası olarak nitelendirilir.

Bu kararla hükme bağlanan cezaların toplamı üç yıldan fazla olursa, bu cezalar sürekli hak mahrumiyeti olarak infaz edilir.

Futbol Disiplin Talimatı daha geniş açıklama da ise şöyle geçmektedir.
Kişinin her türlü amatör ve profesyonel futbol müsabakalarına iştirak etmekten, hakemlik, temsilcilik, gözlemcilik, saha komiserliği yapmaktan, federasyon veya kuruluş yöneticisi, idari ve teknik görevlisi olarak müsabakalarda görev almaktan, kuruluş mensubu olarak federasyon tüzel kişiliği ile resmi ilişkide bulunmaktan, kişilerin müsabakalarda resmi sıfat ve görevine ilişkin faaliyetten men edilir.

Yorum Gönder for "Futbolda Hak Mahrumiyeti Cezası Nedir? (TFF) (PFDK)"