IYI Ne Demek? IYI Bayrağı Ne Anlama Gelir

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizileri ile gündeme gelen mavi bayrak üzerine beyaz harflerle yazılı IYI bayrağı anlamı ve simgesi nedir? IYI bayrağı sembolü ne anlama gelir? Türk ve Osmanlı Tarihinde önemli bir yere sahip olan Kayı Boyu simgesi IYI ne demek? TRT ve Atv dizisi dizisi ıyı damgası nedir bilmeyenler için kısa açıklama.

IYI Bayrağı Anlamı Nedir?

Oğuzların Bozok kolundan bir boydur. Osmanlı Hanedanı bu boydan gelmiştir. Reşidüddin'nin listesinde sembolleri Şahin, yani Şahinlerin en büyüğü olan akdoğan'dır. IYI Kayı kelime anlamı olarak "Muhkem, Kuvvet ve Kudret Sahibi" anlamına gelmektedir. "IYI" Oğuzların Kayı boyunun simgesidir. Kayı boyunun simgesi "İki Ok Bir Yay"dır. Babası Gün Han ve dedesi Oğuzhan olan Kayı Han bu boyun ilk atasıdır. Ayrıca bknz: Acemi Ocağı nedir?

ıyı ne demek

Ertuğrul Gazi Kimdir Kısaca:

Ertuğrul Gazi, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensuptur. Babası Süleymanşah ve annesi Hayme Ana'dır. Eşi Halime Hatun'dur. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Ertuğrul Gazi'nin diğer oğulları Saru Batu Savcı Bey ve Gündüz Bey'dir. Ertuğrul Gazi'nin kardeşleri ise Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar'dır. Ayrıca Meral Akşener'in kurduğu (İP) "İYİ Parti ile hiç bir şekilde kıyaslanmamalıdır.

Yorum Gönder for "IYI Ne Demek? IYI Bayrağı Ne Anlama Gelir"