Sabetayist Nedir Ne Demektir? Sabetayist kimlere denir?

Sabetayist Nedir Ne Demektir? Sabetayist kimlere denir? Kısaca Sabetayist hakkında bilgiler.

Sabetayist Nedir Sabetayist Ne Demek


Sabetayist Nedir? 
Sabetayist, Sabetay Sevi'ye inananlara "Sabetayist" denir. Yani Müslüman görünümlü Yahudilere Sabetayist'ler denir. Görünüşte Müslüman, ancak gizli gizli Yahudiliği yaşarlar. Sabetayistler Türkiye de oldukça fazladır, Çoğu ünlü, siyasetçi, sporcu, yazar vs gizli yahudi (Sabetayist) dir. En büyük özellikleri ise Yahudiliğe hizmet etmek Müslümanları hak dinden uzaklaştırmaktır.

Sabetay Sevi Kimdir?

Sabetay Sevi 1626 İzmir doğdu, Kendisinin Mesih olduğunu iddiasıyla ortaya çıkan bu adam kısa zamanda kendisine inanan büyük bir mürit kitlesine sahip olur. Yahudileri Kudüs'e götürüp orada krallığını ilan edeceğini öne süren bu adam Osmanlı makamlarınca tutuklanıp sorguya çekilir.

Öldürüleceğini anlayan Sabetay Sevi korkudan Müslüman omayı kabul eder ve Müslüman oldum der. Bunun üzerine Sabetay'a bir devlet görevi verilerek maaş bağlanır. Ancak gerçekte müslüman olmayan Sabetay "Sabetayist" adında bir Yahudi mezhebi kurar.

Türkiye'de "Dönmelik" adıyla bilinen bu hareket, verdiği neticeler itibarıyla "Siyonizme" giden ilk yollardan biridir. Sabetayistlik (dönmelik) aslen yahudi olduğu halde Müslüman görünmektir.

Sebatayistlik, Yahudi emellerine hizmet etmek için kendini Müslüman toplumun içine kamufle ederek, amacı - işini daha kolay yapmayı öngören en önemli bir Yahudi metodudur.

Yorum Gönder for "Sabetayist Nedir Ne Demektir? Sabetayist kimlere denir?"