Vertigo Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır

Vertigo Hastalığı Nedir? Neden Olur? Vertigo hastalığı belirtileri nelerdir? Tedavisi Nasıldır hakkında merak edilenlere kısa özet bilgiler.

vertigo hastaligi neden olur


Vertigo Hastalığı Nedir Kısaca


Halk arasında iki türlü isimle; iç kulak kristallerinin yerinden oynaması hastalığı adıyla bilinen Vertigo Hastalığı baş dönmesi hastalığıdır.

Vertigo Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

"Vertigo Atağı" olarak bilinen baş dönmesi şiddetli ise kişide denge kaybı, mide bulantısı, kusma ve aşırı terleme şeklinde görülmektedir. Ataklar bir-iki dakika ile 12-24 arası değişen süreye kadar uzayabilir.

Bu ataklar sırasında baş dönmesi yanında kulak çınlaması, duyma kaybı, bilincin zayıflaması ve denge kaybına bağlı yürüme bozukluğu gibi durumlar, vertigo hastalığı belirtilerini gösterir. Ancak en yaygın belirtisi sürekli baş dönmesi özellikle yatarken sağa veya sola dönerken yönlerde daha fazla yaşanmaktadır.

Vertigo hastalığının tedavisi:

Sürekli baş dönmesi, özellikle yatarken daha fazla hissedilen Vertigo Hastalığının tedavisini fazla geçiktirmeden derhal doktora başvurulmalıdır. Çünkü siz farkına varmadan hastalıktan kaynaklı yüksek tansiyon nedeniyle krizlere neden olabilmektedir.

Hastaneye gittiğinizde ilk yaptırmanız gereken tansiyorunuzu ölçtürmek olmalıdır. Bu hastalığın en büyük tehlikesi tansiyonun aşırı yükselmesidir. Tedavi olarak ilk etapta tansiyorunun normale düşmesi için serum verilir. Ardından ilaç verilerek taburcu edlir.

İlaçtedavisi geçicidir, belli zaman sonra tekrar ortaya çıkabilmektedir. Bunun için hareketlerle vertigo hastalığından kurtulmak mümkündür. Hastalıktan kurtulmak için sırasıyla şu adımları uygulayın. Yere yatarak başınızın döndüğü yöne doğru ağır hareketlerde yuvarlanarak iç kulak kristallerinin yerine gelmesini sağlayın.

Baş dönmesi geçene kadar bu hareketi çok yavaş şekilde tekrarlayın. Bunu her yattığınızda başınızın dönmesi durumunda tekrarlayın zamanla geçecektir.

Yorum Gönder for "Vertigo Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır"