Deist - Deizm (Tanrıcılık) Nedir Ne Demektir? Deizm ve İslam

Deist - Deizm - Tanrıcılık nedir? Deizm ve İslam hakkında kısa özet bilgiler.

Deizm Anlamı Manası Nedir


Deist - Deizm (Tanrıcılık) Nedir?

Daizm'e inanan kişilere "Deist" denir. Tanrı'ın varlığına inanan inanç şeklidir. Fakat, Tanrıya inanç şekilleri ise, sadece evreni ve doğa kanunlarını koyan bunun ardından insanlığa ve evrene hiç bir müdahalesi olmayan Tanrıya inanırlar. Ateistler ile deistler arasında hiç bir fark yoktur.

Deist - Deizmdinleri red ederler, bu nedenle peygamberlere, kitaplara, cennet cehenneme, meleklere, ahirete, şeytan gibi kavramlara inanmazlar.

Kısaca Sadece Allah'ın varlığına inanan fakat dini tanımayan, red eden peygamber, ahiret, kitap, melek vs gibi kavramlara iman etmeyene "Deist" denir.


Deizm ve İslam:

İslamda bir kimsenin müslüman olabilmesi için 5 temel şartı vardır.
1-Şehâdet etmek.
2-Namaz kılmak.
3-Zekât vermek.
4-Oruç tutmak.
5-Hacca gitmek.
Allah'ın varlığına ve birliğine inanıp, Allah’a şirk koşmamak, ilk peygamber Hz.Adem (a.s) dan son peygamber Hz.Muhammed (s.a.v)’e inanıp, kulu ve elçisi olduğuna inanma şartı vardır.

Deizm inancına göre ise, Peygamberler, Namaz, Oruç, Zekat, Ahiret, Cennet - Cehennem yoktur. Allah'ın var olduğuna inanırlar ancak inanç şekilleri ise, sadece evreni ve doğa kanunlarını koyan bunun ardından insanlığa ve evrene hiç bir müdahalesi olmayan Tanrıya inanırlar.

Hakikat ise, Allah katında hak din İslamdır, ister deizm olsun ister bir başka din olsun bunların Allah katında yeri yoktur ve iman etmedikleri sürece ebedi kalacakları yer cehennemdir.

Yorum Gönder for "Deist - Deizm (Tanrıcılık) Nedir Ne Demektir? Deizm ve İslam"