Enfal Ne Demek? Enfal isminin Anlamı Manası Nedir Caiz mi

Soru detaylar: Enfal ne demek, Enfal isminin anlamı manası nedir, Enfal ismi Kuran'ı Kerimde geçiyor mu, Çocuğu Enfal Sahra ismi konur mu sakıncası var mıdır, Kısaca Enfal ismi hakkında sahih kaynaklı cevap.

Enfal Ne Demek

Enfal Ne Demek? Enfal İsminin Anlamı Nedir?

Enfal; Kökeni Arapça ve Arapça'da "Ganimet,Ganimetler,Bağışlar ve Hibeler"anlamına gelmektedir. Ganimet ise, düşmanlardan alınan mal ve malların anlamına gelmektedir.

Ayrıca bakınız: Tuana ismi caiz mi?

Sahra anlamı nedir?

Sahra, yine Arapça bir kelimedir ve Arapça'da "Açık olan ve Çöl" anlamlarına gelmektedir. Yani Arapçada açık olan çöl alanlarına "Sahra" denmektedir. Örnek olarak Sahra çölü gibi, adı da buradan gelmektedir.

Kuran'ı Kerim'de Enfal Geçiyor Mu?

Enfal, Kuran'ı Kerim'in 8. Suresi olup 75 Ayettir. Hicretin ikinci yılında Bedir Savaşından sonra nail olmuştur. Dolaysıyla Enfal ismi Kuran'ı Kerimde geçmektedir.

Enfal veya Sahra caiz midir? Çocuğa konur mu?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) isimler konusunda oldukça titiz davranmıştır, ismi kötü manaya geleni veya anlamsız isimleri bizzat kendisi değiştirmiştir.

Hadislerden anlaşılacağı üzere;

"Cennette isimlerden başka dünyayı andıran hiçbir şey yoktur." (Makdisi 1/194)

"Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın."

"Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır." (Beyheki)

Çocuğa Enfal veya Enfal Sahra ismini koymak "açık çöl" gibi anlamsız manalara geleceğinde isim olarak konması uygun değildir.

Yorum Gönder for "Enfal Ne Demek? Enfal isminin Anlamı Manası Nedir Caiz mi"