Ayetel Kürsi Dinle Ayetel Kürsi Türkçe Arapça Okunuşu

Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'in en uzun surelerinden Bakara suresinin 255. Ayet-i Kerimesidir. Ayetel Kürsi Medine'de nazil olmuş ve faziletleri saymakla bitmez. Ayetel Kürsi Türkçe Arapça ve aynı zamanda sesli olarak dinleyebilirsiniz.

Ayetel Kürsi, kolay okunabilir Arapça harflerle yazılmış halidir, görsel resim şeklinde değildir.

Ayetel Kürsi Arapça Harflerle Okunuşu

Besmele ile...

اَللّٰهُ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ اَلْحَيُّ الْقَيُّومُۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌؕ لَهُ مَا فِي السَّمٰوَاتِ وَمَا فِي الْاَرْضِؕ مَنْ ذَا الَّذٖي يَشْفَعُ عِنْدَهُٓ اِلَّا بِاِذْنِهٖؕ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اَيْدٖيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْۚ وَلَا يُحٖيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهٖٓ اِلَّا بِمَا شَٓاءَۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَۚ وَلَا يَؤُ۫دُهُ حِفْظُهُمَاۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظٖيمُ ﴿٢٥٥﴾

Ayetel Kürsi Türkçe (Latin Harflerle) Okunuşu

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı (Meali):

Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. O'nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O'na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Ayetel Kürsi Dinle

Ayetel Kürsi Android mobil telefonlardan dinlemek için "listen in browser'a tıklayarak direk dinleyebilirsiniz.

Ayetel Kürsinin okunduğu yerler:

Namazlarda Fatiha suresinden sonra Ayetel kürsi okunabilir. Ancak şuna dikkat edilmelidir ki 2. rekatta okunan zammı sure 1. rekatta okunan zammı sureden daha uzun olmalıdır. Namazda kuranı kerim ayetlerinden bir miktar okunan ayete ve sureye zammı sure denir.

Ayetel kürsi her zaman her yerde okunabilir, bilhassa sıkıntılarda, darlıkta, evden çıkarken, yatarken okunabilir. Her türlü şeytan ve cinlerin şerrinden Allah'a sığınarak bu ayet okunur.

Bu hususta Peygamber efendimiz (s.a.v) Hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur:

"Cibril bana geldi. Cinden bir ifrit sana tuzak kurmak istiyor. Yatağına girdiğin zaman Âyetü'l-kürsi'yi oku. Yani yatmadan evvel Âyetü'l-kürsi'yi oku.' dedi."
"Kim farz olan her namazın ardından Âyetü'l-kürsi okursa, ondan sonraki namaza kadar mahfuz kalır."
(Bu hadis sebebiyle her farz namazdan sonra Âyetü'l-kürsi okunur.)
"Kim sabah çıkınca Âyetü'l-kürsi ile 'Ha-mim tenzilül kitabi minellahil azizil alim' suresinin evvelindeki iki âyeti okursa, o gün akşama kadar (bela ve kazalardan) mahfuz kalır. Kim de akşama dahil olunca onları okursa o gece sabahlayıncaya kadar mahfuz olur."
"Uyurken Âyetü'l-kürsi okuyana şeytan yaklaşmaz."

Ayetel Kürsi hakkında bir çok hadis-i şeriflerden bazılarını yazdık.

Yorum Gönder for "Ayetel Kürsi Dinle Ayetel Kürsi Türkçe Arapça Okunuşu"