Sera Etkisi ve Küresel ısınma Nedir Kısaca Özet Bilgi

Atmosfere salınan karbondioksit gibi sera etkisine neden olan gazların yer kabuğu ve denizlerin ortalama sıcaklıklarında artışa neden olması olayı, Küresel ısınma nedir? ve sera etkisi hakkında bilinmesi gereken kısa özet bilgiler.

Küresel ısınma nedir?
Atmosfere verilen gazların sera etkisi yapması sonucunda, dünya atmosferi ve okyanusların ortalama sıcaklıklarında belirlenen artışa verilen isime "Küresel ısınma" denir.

sera etkisi nedir

Kısaca Sera Etkisi Nedir?
Dünyadan yansıyan ışınların karbondioksit, metan ve su buharı olarak gazlar tarafından tutulması yoluyla dünyanın normalden daha fazla ısınmasına "Sera etkisi" denir.

Küresel ısınma nedenleri maddeler halinde nelerdir kısaca:
Küresel ısınmanın temel nedeni, özellikle sanayileşen ülkelerce yoğun olarak atmosfere salınan, karbondioksit (CO2) başta olmak üzere sera gazlarıdır. Bu gazların yoğunluğunun artmasının sonucu olarak güneş ışınları atmosferde daha çok tutulur ve yeryüzü sıcaklığı artar.

1- Araba egzoz gazları
2- Fosil yakıtlar
3- Fabrika atıkları
4- İnsan faaliyetleri
5- Azot etkisi
6- Sera gazları
7- Güneşin Etkisi
8- Dünya'nın Presizyon Hareketi
9- El Nino'nun Etkisi
10- Şehirlerin ısı adası etkisi

Mevsimlerin değişmesi küresel ısınmanın nedenlerinden kaynaklanmaktadır.Birçok hayvan nesli ve bitki türleri küresel ısınma nedeni ile tükenmiş yada tükenmek üzeredir.

Yorum Gönder for "Sera Etkisi ve Küresel ısınma Nedir Kısaca Özet Bilgi"