İlk Hamilelik Belirtileri Nelerdir Erken Gebelik Belirtileri

İlk Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Erken Gebelik Belirtileri ne zaman başlar? Hamile olup olmadığımı nasıl anlarım? 7-15 günlük hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır merak edilenler kısaca haberimizde.

En erken hamilelik belirtilerini kesin olarak en iyi şu şekilde anlayabilirsiniz.

Hamileliğin ilk en önemli belirtileri

Hamileliğin (gebeliğin) ilk en önemli belirtisi adet döneminin gecikmesi olarak bilinir. Ancak hayız döneminin gecikmesi dışında da erken hamilelik belirtileri anlaşılmaktadır. Hamile olup olmadığınızı aşağıdaki belirtilerden kolayca anlayabilirsiniz.

erken gebelik belirtileri

1- Aşırı yorgunluk hissi, Hafifi kanama. 2- Mide bulantısı ile beraber kusma. 3- İştah açılması veya bazı yiyeceklerden tiksinme durumu. 4- Baş dönmesi, çok sık idrara çıkma. 5- Göğüslerde büyüme veya hassasiyetin oluşması.

Bunların dışında gebeliğin erken en önemli belirtileri şu şekildedir.

Erken Gebelik Belirtileri

1- Alt karında şişkinlik ve hassaslık. 2- Kasıklarda batma yada sancı, kramp. 3- Kirpiklerin kaşınması, bel ağrısı, akıntı artması. 4- Göğüs uçlarının acıması. 5- Ağızda kuruluk, metal tadı hissetmek. 6- Göz bebeklerin büyümesi, idrar kokusunda değişim. 7- Gazlı olmak, mide yanması. 8- Avuç içlerinde sıcaklık hissi, akşamları üşüme ve titreme.

Gebeliğin en önemli belirtileri haricinde adet geciktikten bir hafta sonra idrarda gebelik testi yapılır. Evde kolay bir şekilde de hamilelik testini yapabilirsiniz. Bilmeyenler için Evde hamilelik testi resimli anlatım başlıklı yazımızdan takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder for "İlk Hamilelik Belirtileri Nelerdir Erken Gebelik Belirtileri"