Eldeki deriden Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar Kesin Çözüm

En Kolay Eldeki (deriden) Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar kesin çözüm olarak sunduğumuz yazımızda, sağdan soldan kulaktan duyma ve internet sitelerinin bir birinden çalarak kopyala yapıştır mantığı ile anlattıkları mürekkep lekesi çıkarma yöntemlerini çöpe atın! Aşağıdaki denemiş yöntemlerle rahatlıkla mürekkep lekelerini çıkarabilirsiniz.


En kolay en pratik şekliyle eldeki mürekkep lekesi çıkarmak için aşağıdaki adımları izleyin.
En Kolay Eldeki Mürekkep Lekesini Çıkarma Yazı yazarken veya çeşitli nedenlerden dolayı elinize mürekkep dökülmüş - bulaşmış ise bunu çıkarmanın bir çok yolu var.
  • Domates Suyu
  • Selülozik Tiner
  • Terebentin
  • Aseton
  • Limon

Domates Suyu İle Mürekkep Lekesi Çıkarma

Mürekkep lekesi çıkarmada en etkili ve pratik yöntemlerden birincisi domates suyudur. Uygulanışı da oldukça basittir, tek yapılması gereken domatesi ezip suyu ile eldeki mürekkep lekesini ovalayarak yıkamak.

Ayrıca oku: En kolay çay lekesi nasıl çıkar?

Selülozik Tinerle Mürekkep Lekesi Çıkarma

Selülozik tiner nalburlarda ve boya satıcılarında bulunur ancak yanıcı madde olduğundan dolayı ateşten uzak tutulmalı.

Tiner, boya inceltilmesinde ve boya çıkarmada kullanılan çok etkili bir maddedir. Mürekkep bulaşmış bölge selülozik tinerle ovalanır ardından ılık su ile deterjan veya sabunla yıkanır.

deriden mürekkep lekesi

Terebentin ile mürekkep lekesi çıkarma

Terebentin nalburlarda, hırdavatçılarda ve boya satan yerlerde bulunur. Özellikle boya lekesi çıkarmada çok etkilidir. Yöntem oldukça basittir, mürekkep lekeli bölge terebentinle ovalanarak yıkanır ardından sabun veya deterjanla ılık suda yıkanır.

Asetonla Mürekkep Lekesi Çıkarma

Aseton yine aynı şekilde mürekkep bulaşmış ele dökülür ve ovalanarak temizlenir, ardından deterjan veya sabunla ılık su ile yıkanır.

Limon ile Mürekkep Lekesi Çıkarma

Yukarıdakilerden hiç biri elinizde bulunmuyorsa her evde bulunabilir malzeme olan limon ile mürekkep lekesini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken mürekkep lekesi bulaşmış yere limon sıkmak.

Yorum Gönder for "Eldeki deriden Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar Kesin Çözüm"