Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Resimli Anlatım

prt scr ekran görüntsü

Her hangi nedenle windows bilgisayarlarda ekran görüntüsü veya fotoğrafını programsız almak için aşağıdaki resimli anlatımdaki adımları takip ederek ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Windows Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma

Windows bilgisayarlarda alacağınız görüntü açıkken, ekranın görüntüsünü almak için klavyenin üst kısmında "Print Screen" (prt scr) tuşuna basın anlık görüntü hafızaya alınacak.

Tam sayfa ekran görüntüsü görüntülemek ve kaydetmek için, Windows logo tuşuna basın ➡ tüm programlardonatılarpaint seçin ve açının.

Alttaki resimde görüldüğü gibi Paint programı üzerindeki "Seç'e" tıklayın ve ardından "Yapıştır" seçeneğine tıklayıp ekran görüntüsünü görüntüleyin.

paint ekran görüntüsü çekme

Ekran görüntüsünü kaydetmek için "farklı kaydet" seçeneğinden png resmi, jpeg resmi, bmp resmi, gif resmi, diğre biçimler seçeneklerinden dilediğini seçerek kaydedebilirsiniz. Ayrıca oku: USB bellek disk korumasını kaldırma

Bu yöntem ile, Windows 7-8-10 işletim sistemlerinde ekran görüntüsü çekilebilmektedir. Laptop dizüstü bilgisayarla ekran görüntüsü almak için yine ayı yöntemler kullanılır.

Yorum Gönder for "Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Resimli Anlatım"