Housekeeping Bölümü Nedir Ne Demektir? Housekeeping Ne İş yapar

Türkçe anlamı "Ev İdaresi" olan Housekeeping; Konaklama işletmelerinde, otel, tesis konuk odalarını, koridorlarını, salonlarını ve tesisin genel temizliğini, tertip, düzen ve bakımını yapan bölümdür. Sektörde bu bölüme "Housekeeping" adı verilir.

Housekeeping Ne İş yapar?

Housekeeping bölümü, işletmenin hedeflediği standartlara ve mali portreye sadık kalarak otelin hijyenik ve estetik temizlik bakım işlevlerini yerine getirir. Bu bölüm işletmelerde doğrudan gelir getirmeyen destek birimdir. Ancak sağlıklı bir bütçe ile tasarruf sağlayarak bir otelin gelir artışını etkileyip yatırımı korur.


housekeeping Ne İş yapar


Housekeeping her ne kadar perde arkasında destek bölüm olarak görülse de konukların yatak odalarına kadar giren bir sorumluluk taşımaktadır.

Ayrıca oku: Biyolog ne iş yapar?

Dolayısıyla konukların işletmelere karşı izlenimlerini olumlu ve olumsuz olarak etkileme gücüne sahip bölümlerden biridir.

Özetlemek gerekirse, işletme standartlarına uygun kalitede temizlik, bakım, dekorasyon, personel eğitimi konuları ve konuğa sunulan hizmetlerin organizasyonunu yapan, işletme verimliliğini artırıcı önlemler alarak uygulatan bölüm yöneticisi.

Yorum Gönder for "Housekeeping Bölümü Nedir Ne Demektir? Housekeeping Ne İş yapar"