Kuranda Ecrin İsminin Anlamı Nedir Caiz midir (fetva)

ecrin ismi caiz midir

İsim anlamları adı altında açılan internet sitelerine çok dikkat edilmesi gerektiğini her isim anlamları yazılarımızda ısrarla anlatmaya çalıştık. Bu kişilerin hiç bir ilmi bilgilerinin olmadığını, tamamen sağdan soldan mantık yürüterek yazdıklarını hep söyledik. Bu yazımızda, Ecrin ne demek, Kuranda Ecrin İsminin anlamı nedir, Ecrin caiz midir fetvası nedir sorulu sorulara sahih kaynaklı cevap şeklinde olacaktır.

Son zamanlarda popüler isim olarak çocuklara verilen isimlerden biride "Ecrin" ismidir ve bu ismin anlamı "Allah'ın hediyesi" olarak anlatılıyor ancak bu yanlıştır.

Kur'an-ı Kerimde Ecrin Kelimesinin Anlamı:

Ecrin kelimesinin Kur'an-ı kerimde geçen ayetin Arapçası şöyledir:

قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ

Latin harflerle okunuşu;

"Kul mâ es'elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn (mutekellifîne)"

Türkçe'de mânası:

"De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim."

Görüldüğü gibi Ecrin isminin kökeni Arapaça olan "ecr" kelimesinden gelmektedir. Ecr anlamı ise "Ücret", "Karşılık", "Mükâfat" demektir.

Kız çocuğuna Ecrin ismi koymak caiz midir?

Sırf Kuranda geçiyor diye Ecrin ismi çocuğa verilmemelidir, millet olarak Kuranda geçecek ve hiç kimsede olmayan isimler ararız, ancak bu yanlış bir düşüncedir. Örnek olarak, Firavun Kuranı kerimde çokça geçer vede dünyada hiç kimsede bu isim yok.

Çocuğa isim olarak konur mu? hayır, bu nedenle çocuğa verilecek isim ahiret hayatında geçerli olacağından "Ecrin" isminin yerine anlamı güzel olan isimler tercih edilmelidir. Zira ismi kötü manaya veya anlamsız olan bir çocuk mahşer gününde ismini koyan anne babadan mahşer halkı önünde mutlak davacı olacaktır. Ahirette tek kalıcı isimler olacaktır, yüz, beden, huy kısacası tüm vücut değişecektir bu nedenle çocuğa konulacak isimlere dikkat edilmelidir.

Yorum Gönder for "Kuranda Ecrin İsminin Anlamı Nedir Caiz midir (fetva)"