Youtube Para Kazanma Özelliği Nasıl Açılır (etkinleştirme)

Yotube yaptığı güncelleme ile para kazanma özelliği sorun haline geldi. Yotuberlar kanallarının para kazanma özelliğinin kapanması ile acaba Adsense hesabım mı kapandı endişesiyle karşı karşıya bıraktı. Yotube para kazanma özelliği neden kapandı, tekrar aktif hale nasıl getirilir haberimizde.

Yotube Para Kazanma Özelliği Neden Açılmıyor?

Öncelikle şunu belirtelim, youtube ile para kazanmak artık eskisi gibi kolay olmayacak. Youtube yaptığı son güncellemeler ile ciddi değişikliklere gitti. Daha önce botlarla denetlenen youtube artık manuel olarak incelenecek. Yani buda şu demek oluyor, Youtube kanal incelemeleri gerçek kişilerle tek tek incelemeye alıyor.

youtube para kazanmaya açma

Yani incelemeler, 10.000 kişilik ekiple manuel olarak yapılacak. Konuyla alakalı Youtube yardım forumlarında yardım ekibinin artık tüm kanalları manuel olarak incelemesi ve manuel inceleme işleminin diğer süreçlere göre daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle, kullanıcıların daha sabırlı olmaları isteniliyor.

Ancak kanalların ne zaman onaylanacağı hakkında herhangi bir zaman dilimi belirtilmemiş. Youtube içerik oluşturucu studio ve yardım ekibi ile ortak bir çalışma gerçekleştirilerek onaylanmayan kanalların en kısa zamanda olumlu veya olumsuz cevap verileceği belirtilmektedir.

Youtube Parnet Programında Yapılan Değişiklikler.

Yeni oluşturulan partner programına (Youtube para kazanma) göre yapılan ciddi değişikliklere gidildi. 2021 Youtube para kazanma programı değişiklikleri şu şekilde;

  • En az 1000 abone.
  • 12 ayda en az 4000 saat izlenme geçmişi.

Ayrıca youtube içeriklerinde telif haklarında sıfır tolerans tanıyacak. Özellikle youtube videolarında arka planda çalan müziklerin neredeyse tamamı telif hakkı kapsamına girdiğinden, arka planda müziklerinden kaçınılması gerekiyor. Şartlara uyan youtube kanalların para kazanma özelliğini aktif etmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  1. Youtube hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üstte hesap simgesi → Youtube Studio tıklayın.
  3. Soldaki menüde → Para kazanmayı seçin.
  4. Para Kazanma bölümünde uygun olup olmadığınızı görebilirsiniz.

Youtube kanallarından daha fazla para kazanmak içinse 10 dakikayı aşan videolar çekilmesi önerilmektedir. Amaç video sahibinin gerçek kişi olup olmadığı yönünde.

Yorum Gönder for "Youtube Para Kazanma Özelliği Nasıl Açılır (etkinleştirme)"