Kurt üzümü Goji Berry Kullanımı Faydaları ve Nerede Satılır

Kırmızı ve siyah renk çeşitleriyle vücuda faydaları saymakla bitmeyen her derde deva olarak yorumlanan Goji Berry (kurt üzümü) nedir? Goji Berry faydaları nelerdir? Zayıflatıcı özelliğiyle  Goji berry meyvesi kullanımı ve nerede satılır hakkında merak edilenlere cevap haberimizde.

Goji Beryy (Kurt Üzümü) Nedir?

Goji Beryy ülkemizde "Kurt Üzümü" kimi bölgelerde Goji çileği olarak bilinen, Uzakdoğuda ise mutluluk meyvesi, ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen tadı biraz yabanmersini'ni birazda tatlı kirazı andıran çalı formunda yetişen bir meyvedir. Goji berry siyah renkte ve parlak kırmızı renklerde çeşitleri vardır.

kurt uzumu goji berry ile zayiflama

Goji Berry (kurt üzümü) saplarına varıncaya kadar değerli bir meyvedir. Özellikle oldukça yağlı saplarından ve bitkinin posasından güzellik kremi elde edilmektedir. Goji Berry (kurt üzümü) kurutularak kuru üzüm halinde tüketilmektedir.

İlgili makale: Aloe Vera Bitkisi Faydaları
İlgili makale: Liçi Meyvesi Faydaları

Goji berry zayıflama faydaları yanı sıra, ülkemizde goji berry bitkisi, goji çayı ve goji çileği olarak daha çok tüketilmektedir.

Her derde deva, Goji Berry (kurt üzümü) yeşil yaprakları toplanıp kurutularak Goji Berry çayı olarak içilmektedir. Ayrıca Goji Berry Çin'de tıp alanında 2000 yıldır kullanılmaktadır.


Goji Beryy (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

1- Antioksidan kaynağıdır. Antioksidan oranı en yüksek bitkilerden biri olarak bilinir.

2- Kronik kuru öksürük sorunlarını giderir, düzenli olarak tüketildiğinde astım ve bronşitten kaynaklanan öksürükler başta olmak üzere öksürüğü giderici özelliği vardır.

3- Özellikle uzun yaşam için önde gelen bitkilerden olduğu bilinir. Uzakdoğu kültüründe önemli bir yere sahiptir.

4- Goji berry % 13 oranında protein içerir. Bu oran protein oranı açısından kepekli buğdaydan bile daha yüksek bir orandır.

5- C vitamini oranı bakımından, C vitamini yiyeceklerin süpermenidir. Örneğin portakalın içindeki c vitamininin yüzlerce kat fazlasını barındırmaktadır.

6- Goji berry %8 oranında E ve B vitaminleri içerir. Stres giderici özelliği vardır.

7- Goji berry Zayıflatıcı faydaları vardır. Goji berry sabah ve öğleden sonra tüketildiğinde hızlı kilo verdirme özelliği vardır.

8- Gençleştirici etkisi yanında cildi güzelleştirir, yaşlanmayı geciktirir. Cinsel gücü arttırır, sperm sayısını arttırır cinsel sorunları ortadan kaldırır.

9- Goji berry kurt üzümü kanserden koruyucu etkisi vardır. Böbrek sağlığı için faydalı mineral ve vitaminler içermektedir, sindirim sistemi sağlığını korur.

10- Kemik sağlığı yanında kas sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda yağ yakıcı özelliği olduğundan dolayı kaslardaki fazla yaları ortadan kaldırır.

11- Zihin sağlığı için oldukça önemli olan Goji Berry merkezi sinir sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur. Goji çileği 19 farklı amino asit içerir.

12- Goji üzümü Physalin içerir. Lösemi türlerine karşı savaşan aktif bir bileşik barındırır. Kolestrolü düşürür, kanı temizler.

Goji berry deneyenler, faydasını gördüklerini ve şifa bulduklarını söylemektedirler.


Goji Berry Kullanımı:

Goji Berry (kurt üzümü)kullanımı iki şekildedir, birincisi kurutulmuş goji berry meyvesi günde bir avuç şeklinde tüketilebilir. İkincisi Goji berry (kurt üzümü) poşet çayı şeklinde, sabah öğle ve akşam olmak üzere içilmektedir.


Goji berry nereden alınır? (Kurt Üzümü) Nerede satılır?

Goji berry diğer adı kurt üzümü, Aktarlarda Goji Berry çayı satışı yapılmaktadır. Goji berry çayı 40 ve 60'lık kutularda poşet çay şeklinde satılmaktadır. Meyvesi ise yine aktarlarda büyük marketlerde ve halk pazarlarında satılmaktadır.


Goji Beri Çayı ve Meyvesi Fiyatı Ne kadar?

Goji Berry meyvesi 1 kiloluk fiyatı yaklaşık olarak 60 - 70 TL den satılmaktadır. Goji berry çayı ise 10 TL demlik poşet şeklinde satışı yapılmaktadır. Tanımadığınız yerlerden, özellikle internet üzerinden Goji Berry meyvesi veya çayı satın almayınız.

Yorum Gönder for "Kurt üzümü Goji Berry Kullanımı Faydaları ve Nerede Satılır"