Aloe Vera Bitkisi Jeli Faydaları ve Cilde nasıl uygulanır

Bir Afrika bitkisi olan ve özellikle kozmetik ürünler sektöründe anılan 400 faklı çeşidiyle mucize bitki. Aloe Vera bitkisinin bir diğer adı, "Tıbbi Sarısabır" olarak bilinen kanıtlanmış bitki özelliğine sahip ve Zambakgiller ailesine mensup Aloe vera bitkisi nedir? Faydaları nelerdir, nerede satılır nasıl yetiştirilir, aloe vera bitkisi cilde nasıl uygulanır kısaca haberimizde.

ALOE VERA BİTKİSİ NEDİR?

Aloe Vera bitkisinin ana vatanı Afrika olan ve Türkçe ismi "Tıbbi Sarısabır" olarak bilinen 400 farklı çeşidiyle, Zambakgiller ailesine mensuptur. Aloe Vera bitkisi tıp alanında kanıtlanmış bir bitkidir.

aloe vera bitkisi jeli

Aloe Vera bitkisi kozmetik ve sağlık alanında sıkça kullanılması nedeni, oldukça faydalı olmasından kaynaklanmaktadır. Aloe Vera bitkisinin boyu 30 cm ile 60 cm arasında olup yaprakları etkili ve dikenli dir ve çiçek görünümündedir.

ALOE VERA ÇİÇEĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR NERE SATILIR ?

Aloe Vera bitki çiçeği,çiçekçilerde, fidan satıcılarında rahatlıkla bulunabilmektedir. Aloe Vera çiçeğini evde saksılarda dahi yetiştirilmektedir.

ALOE VERA BİTKİSİNİN FAYDALARI

Aloe Vera bitkisinin deri üzerine iyileştirici, yumuşatıcı, nemlendirici ve yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Aloe Vera bitkisinin yaşlanmayı önlemede etkisi çoktur. Mükemmel bir temizleyici olduğu için hücreleri kaldırır ve derinin küçük gözenekleri temizler.

Bir yandan derideki atık ve toksinleri kaldırırken, içerdiği vitamin, mineral ve amino asitlerle deriyi besler ve yeni hücre yapımını arttırır. Dudak uçuklarına genital organ ve ciddi bacak ülserlerine kadar çeşitli yaralarda oldukça başarılı şekilde kullanılmıştır.

Özellikle antivirüs etkisi ile uçukların 3 gün içinde hızla iyileşmesini sağlar. Safra yapımını arttırır. Taze yaprakları jelatinoz bir sıvı salgılayarak tahriş olmuş deride iyleştirici etkiler gösterir. Güneş yanığı gibi hafif deri yangınlarına iyi gelmesi bitkinin şifa faydalarından dır.

Aloe Vera bitkisinin egzamaya karşı faydalıdır. Sarılığa faydalıdır. Göz kapağı şişkinliklerine faydalıdır. Şiddetli baş ağrıları için Aloe Vera bitkisinin jelini 5-6 damla gül yağı karıştırılarak masaj yapar gibi başa konulduğunda ağrıyı dindirir.

Ağıda burunda oluşan yarala şifadır. Aloe Vera sıvı olarak içildiğinde balgam söker ve nezle grip hastalıklarına karşı koruyucu etken olur. Aloe Vera bitkisi sıvı olarak tüketildiğinde zeka gelişimi sağlar. Deri hastalıklarına Aloe Vera bitkisi jeli sürülürse hastalığın geçmesini sağlar.

Yanık ve yara tedavisinde faydası çoktur. Ayrıca acıyı şişkinliği dindirdiği gibi deri ülserleri, egzama, ve sedef hastalıkları tedavisinde fayda sağlar. Kabızlık tedavisinde sarısabır toz haline getirilir kaynatılır ve bal yardımı ile tatlandırılır içilir.

Saç dökülmelerine karşı, sirke karıştırılarak saç diplerine ovalanarak konur, saç dökülmesi sorununa karşı fayda sağlar. Aloe Vera bitkisinin kilo verdirme zayıflamakta faydaları çoktur

Aloe Vera bitkisinin jeli nasıl çıkartılacağını bilmiyorsanız videodaki adımları takip edin.

Aloe Vera bitkisinin kabukları soyulmasıyla ortaya çıkan jel bu haliyle kullanıma hazırdır. Daha sıvı kıvama gelmesi için Hindistan Cevizi yağı eklenerek mikserden geçirin.

ALOE VERA CİLDE NASIL UYGULANIR?

Aloa vera bitkisinin yaprağını kökünden kesilir, üzerindeki yeşil olan kabuğu soyulur ve jeli çıkarılır. Bir saat kadar bekledikten sonra direk cilde yedirerek sürülür.

ALOE VERA ZARARLARI ve YAN ETKİLERİ?

Çok kullanıldığında mide krampları veya aşırı ishal olduğunda Aloe Vera kullanımına ara verilir. Hamile ve emziren kadınlar kullanamaz. Mide ve bağırsak hastalıkları olanlar doktor gözetiminde kullanabilmektedir.

Aloe Vera bitkisi ürünleri tercihi yerine, evde kendinizin yaptığı jel daha fayda sağlayacaktır. Aloe Vera bitkisi ürünlerinde olası katkı maddeleri göz önüne bulundurulduğundan pek önerilmemektedir.

arama açıklaması: aloe vera bitkisi bakımı, aloe vera faydaları cilt, aloe vera jeli kullanım alanları, aloe vera bitkisi nasıl kullanılır, aloe vera jel kullananlar, aloe vera nedir, aloe vera zararları, aloe vera bitkisi fiyat, aloe vera bitkisi nerede satılır, aloe vera cilde nasıl uygulanır, aloe vera faydaları cilt, aloe vera bakımı,

Yorum Gönder for "Aloe Vera Bitkisi Jeli Faydaları ve Cilde nasıl uygulanır"