Eski Mobilyalar yapışkan folyo yöntemiyle nasıl kaplanır?

Eski mobilya eşyaları evde yapışkan folyo yöntemiyle kaplayarak yenileyebilirsiniz. Evinize büyük paralar harcamadan kolayca renklerini değiştirip yeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

eski mobilya folyo yöntemi ile kaplama

Evinizde duvarları, sehpaları, koltukları, masaları, şifonyerleri, kitaplıkları, ayakkabılıkları, kısacası tüm eski mobilyaları folyo yöntemi ile dilediğiniz renklerde kaplayabilirsiniz. Örnek olarak mutfak dolapları yapışkanlı folyo yöntemiyle nasıl kaplandığını anlatacağız.


Yapışkanlı Folyo Yöntemiyle Mutfak Dolabı Kaplama:

Folyo kaplama işlemi yapmadan önce mutfak dolabı kirlerden arındırmak gerekiyor. Kir, toz, yağ, leke gibi kalıntılardan temizlendiğinden emin olduktan sonra, kaplama yapmak için gerekli malzemer şöyledir.
    Yapışkanlı Folyo, Maket bıçağı, Makas, Metre, köpük parçası, saç kurutma makinesi, düzleştimek için üçgen cetvel veya ona benzer bir araç ve sıradan bir bez.

    Kapalanacak yer ölçülür, ölçülerden biraz fazla kesilir. Kesilen folyo kaplanacak yerin tepe noktasından başlayarak folyo ucu az açılacak tam açılırsa bir birine yapışır.

    Az açılan folyo yukarıdan aşağıya doğru köpükle baloncuk kalmayacak şekilde bastırarak yapıştırılır. Ardından üçgen cetvel veya düz bir metal ile düzleştirilir. Yapıştırma esnasında baloncuklar kaldı ise saç kurutma makinesi ile üzerine tutlarak üçgen cetvel yardımı ile düzleştirilir.

    Soru ve görüşlerinizi yorum kutusundan veya iletişim formundan bize iletebilirsiniz, şimdiden kolay gelsin.

    Yorum Gönder for "Eski Mobilyalar yapışkan folyo yöntemiyle nasıl kaplanır?"