Facebook Twitter Noter Tespiti Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Türkiye Noterler Birliği Başkanı (TNB) Yunus Tutar, "Noterlerin artık Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarını takibe aldığını duyurdu. Tutar; "Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız, delil olarak "Tespit Tutanağı" gerekiyor.

Ancak notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsü alsanız bile delil olarak kullanılmayabilir. Elektronik ortamda tespit, böyle durumlarda kullanılabilecek. Bu sistem yargı sürecinde denetime elverişli olanak sağlıyor" dedi.

Noter tespiti sadece Facebook ve Twitter için geçerli değil, internet web siteleri ve diğer sosyal medya araçları içinde geçerli. Buna artık kimse hakkınızda paylaşımlarda ve küfür hakaretlerde bulunamayacak.


Noter Tespiti Nasıl Yapılır?

Noter tespiti yapmak için Google Chrome sayfasına aşağıdaki lingi yapıştırın.

https://e-hizmet.tnb.org.tr/tespit/public/yeniTespit.xhtml?faces-redirect=true

Ardından resimde görüldüğü gibi "Kullanım koşullarını okudum onaylıyorum" tikine onay verdikten sonra "devam" butonuna basın.

Facebook Twitter Noter tespiti nasıl yapılır resimli anlatım

Sözleşmeyi onayladıktan sonra kimlik bilgilerinizin isteneceği bir başka sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu esnada tüm sayfaların internet hızı açısından kapalı olması gerekmektedir.

Facebook Twitter Noter tespiti

TNB E-Tespit Uygulaması sayfasına kimlik bilgilerin doğru girmeniz gerekiyor, aksi halde sonuç alınamamaktadır. Bilgileri girdikten sonra "Giriş" butonuna bastıktan sonra sizden takip edilecek url lingi istenecek. Url lingini girdikten sonra tarama tespit işi internet hızınıza göre zaman alabilmektedir. Tarama işlemi sonrası sayfa sizi yönlendirecektir.

Noter tespit uygulaması 7/24 hizmet vermektedir ve tamamen ücretsizdir. Sosyal medyada yada internet sitelerinde gördüğünüz, okuduğunuz bir yayını, haberi kayıt altına almak istediğinizde bunu yapabileceksiniz. TBN portala yukarıda anlatıldığı gibi tespit edilmesini istediğiniz yeri online seçebileceksiniz.

Yorum Gönder for "Facebook Twitter Noter Tespiti Nasıl Yapılır Resimli Anlatım"