Samsung Galaxy A5 ısınma sorunu ve çözümü

Tüm akıllı android mobil telefonların ortak sorunlarından aşırı ısınma sorunu, Samsung Galaxy A5 model telefonlarda yaşanmak. Android akıllı telefonlarda yaşanan aşırı ısınma sorunları maalesef bilinçsiz kullanmaktan kaynaklanmaktadır.
Samsung Galaxy A5 ısınma sorunu
Samsung Galaxy A5 ısınma sorunu çözümü:
1- Gereksiz ne kadar uygulama varsa kaldırın. Kaldırma işlemi için Clean Master ve benzeri uygulama kullanmayın. Nedeni Clean Master zararları başlıklı yazımızda anlattık.

2- Samsung Galaxy A5 uygulama kaldırma → Ayarlar → Genel → Uygulama yöneticisi → Örnek: Clean Master → Veriyi Sil → Kaldır.

3- Samsung Galaxy A5 Ram önbellek tezmizleme, hızlandırma ve internet geçmişi temizleme; → Ayarlar → Genel → Uygulama yöneticisi → Önbelleği Temizle, Tüm uygulamalarda aynı yöntemi uygulayın.

4- Android telefonlarda en fazla ısınma sorunu internet gezinme esnasında yaşanmaktadır. Gezinme sonrası direk orta tuşa basılıp çıkıldığında, sayfa arka planda çalışacağından cihaz ısısı haliyle artacaktır. Bunun için internet gezinme sonrası tüm sayfalar (x) tuşu kullanarak çıkın.

5- Ekran parlaklık seviseyi otomatik ise manuel konumuna alın ve parlaklık seviyesini düşürün. Bu yöntem batarya ömrünü uzatmakla beraber ısınma sorunlarını ortadan kaldırır.

6- Canlı duvar kağıdı kullanıyorsanız kaldırın. Animasyonları kapatın, nasıl kapatacağınızı bilmiyorasnız Programsız android telefon hızlandırma başlıklı makalede yazılanları uygulayın.

Tüm bu yöntemler uygulandığı taktirde, Samsung Galaxy A5 ısınma sorunları ortadan kalkacaktır. Ayrıca telefonunuzda gözle görülür hız artışı sağlanacaktır.

2 yorum for "Samsung Galaxy A5 ısınma sorunu ve çözümü"

  1. Rootla gereksiz programları nasıl silecez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulama Yöneticisi bölümünde yüklü uygulamalardan gereksiz gördüğünü kaldırman yeterli.

      Sil