Neocon Nedir? Neoconlar Ne Demek (Neoconservatism)

Neo-servative, Neocon, Neoconlar, Neoconservatism, Neocon anlamı Nedir? Neoconlar kimler dir? Neocon Türkçe Anlamı Nedir kısaca haberimizde.

Neocon Nedir?
Neocon Türkçe Anlamı "Muhafazakarlar" anlamına gelmektedir. Neoconservatism ise "Muhafazakarlık" anlamına gelen bir kelimedir. Neo-servative kısaltılmış haline Neo con'lar" denmektedir.

Neocon ne demek

Neoconlar Kimlerdir?
Kısaca özetlemek gerekirse, Neoconlar yani Muhafazakarlar, Amerika'da ilk 1930'lu yıllarda çoğu Musevi ve Troçkist solcu gençlerden tohumları atılan ve daha sonra uydurma 11 Eylül saldırısında ortaya çıkan "Teröre karşı savaş" sloganı geliştiren, "İslamcı hükümet hareketleri terörist ilan eden" kendilerine "Yeni Muhafazakar" (Neoconservatism) sıfatı veren yapının adıdır Neoconlar.

Neoconların temel felsefesi Amerika'nın savunduğu birey özgürlüklerinin ve toplumsal hakların küresel anlamda gerekirse zorla dayatılarak dünya genelindeki bütüm toplumlara yayılmasıdır.

Neoconlar Nasıl Bir Güce Sahip?
Siyasetteki gücünün yanında, medya, think, thank kuruluşları ve uluslararası organizasyonlar içindeki yapılanmalarıyla kamuoyunu etkileyen oluşumlara sahip. Özellikle radikal siyonist kanatla olan ittifakları ile dünyadaki en güçlü siyasi güce sahipler.

Yorum Gönder for "Neocon Nedir? Neoconlar Ne Demek (Neoconservatism)"