Doop Ne Demek? Doop Nedir? Doop Anlamı Nedir?

Hristiyanlar, dinlerini Müslümanlara hissettirmeden benimsetmede en etili yöntemlerinin başında sinema filmleri, diziler, medya kanalları ve sosyal medya ortamı gelir. Hemen hemen her sinema veya dizi filmlerin de mutlaka bir hristiyanlık mesajı verirler, işte bunların biri de Doop!


Doop Nedir

Doop Ne Demek?

"Doop" Flemenkçe bir kelime ve anlamı "Vaftiz" demektir, Vaftiz Hristiyanlığa girme alameti ve Hristiyanlığın şartı sayılan yedi merasiminden biridir. Ortodokslarda ise suya girme, Katoliklerde üzerine su serpmekten ibarettir. Vaftiz, Hristiyanlıkta Hz. İsa'ın dinine katılmanın hukuki ve mukaddes bir göstergesidir.

Vaftiz, doğan çocuğun Hristiyan dinine kabulünü sağlayan bir işlemdir. Vaftiz ileri yaşlarda da yapılır, nedeni vaftiz edilen kişinin, o zamana kadar işlediği bütün günahlardan kurtulacağına dair kesin bir inançlara sahiplerdir.

Özetlemek gerekirse, Doop, Flemenkçe de Vaftiz anlamına gelir ve Vaftiz kişinin alnını ıslatmak veya tüm bedeni suya batırma şeklinde bir dini arınma ve yeniden doğma törenidir.

Oysaki Yüce İslam dininde bebekler suçsuz ve günahsız doğarlar, amel defterleri ergenlik çağına ilk adım attıklarında başlar. Hristiyanlıkta ise yeni doğan bebekler vaftiz edilerek olmayan günahlarından arındırılıyorlar. Tabi bu vaftiz esnasında zaman zaman bebeklerin papazlar tarafından boğularak öldükleri görülmektedir.

Yorum Gönder for "Doop Ne Demek? Doop Nedir? Doop Anlamı Nedir?"