Evde Hamilelik - Gebelik Testi Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Hangi zamanlarda en doğru idrar testi yapılır? Hamile kalmaya çalışan veya hamile olduğundan şüphe eden anne adayların, evde yapabileceği en kolay hamilelik (gebelik) testini nasıl yapılır resimli anlatımla haberimizde.

Hangi Zamanlarda İdrar Testi Yapılır?

İdrarla hamilelik testi için en doğru zaman kişinin adet döneminin gecikmesi durumunda yapılır. Adet süresi geciken kadınlarda hamile olma olasılığı yüksek olacağından en doğru zaman olarak bilinir.

İdrarla Evde Hamilelik (gebelik) Testi Nasıl Yapılır?

Evde yapılan en etkili hamilelik testlerin başında idrarla yapılan hamilelik testidir. İdrarda hamilelik hormonunun "hCG" olup olmadığını tespit edilmesiyle olur. Bir hamilelik hormonu olan (hCG) sadece hamile olan kadınlarda bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız: Çocuğu olmayanlar için okunacak dua

Hamile olup olmadığını öğrenmek isteyen kadınlar eczaneden herhangi bir mmarka hamilelik testini satın aldıktan sonra evde hamile olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilmektedir. Markasına göre test üzerinde kullanma kılavuzu yazar ancak genelde hepsi aynıdır.

  1. Temiz ve kuru cam veya plastik bardağa idrar yapılır.
  2. Gebelik testi düz bir zemine konur.
  3. Gebelik testinin idrar damlatma bölümüne 1 veya 2 damla damlatılır.
  4. 1 ila 5 dakika arası bekleyin, genelde 1 - 2 dakika içinde sonuç görülür.
Gebelik Testi Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Sonuçlar:

Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere sonuç | tek çizgisi ise "Negatif" yani hamile değil demektir.Testte | | (2) çizgi görüldüyse "Pozitif" Hamile anlamına gelmektedir.

İdrarla gebelik testi, İnternet ortamında çok merak edilen ve aranan konular arasında olması nedeniyle tüm sitelerinde kesin sonuç olarak gösterilmektedir.

Bu test evde yapılan idrarla hamilelik test yöntemidir, ve %100 doğru sonuç anlamına gelmez. Bu test sonucuna göre anne adayların kesinlikle karamsar olup morallerini bozmamaları gerekmektedir.

Çünkü; bazen adetten 2,3,5 gün önce yapılan gebelik testleri sonuç vermektedir. Bir başka sonuç ta ise, gecikmeli adetten sonra da gebelik testleri sonuç vermeyebilir. En garanti yöntem, laboratuvar ortamında kanla yapılan testlerde ortaya çıkmaktadır.

KARBONATLA GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR?

Karbonatla gebelik testi yapmak için plastik şeffaf bardağa idrar yapılır. Bir çay bardağı karbonatı idrar yapılan kaba dökülür. Karbonat idrarın üzerine köpük köpük oluyorsa hamilesiniz demektir.

Yorum Gönder for "Evde Hamilelik - Gebelik Testi Nasıl Yapılır Resimli Anlatım "