Tik Tok Tüm Özel Verileri (Gizli Bilgileri) Çalıyor!

Eski adıyla Musically (including musical.ly) bilinen Tik Tok uygulamasına dikkat! Tik Tok uygulamasını indirdiğinizde nelere izin verdiğinize baktınız mı? Tik Tok, yüz tanımadan parmak izine kadar tüm gizli (özel verileri) bilgilerinizi göstere göstere toplayıp çalıyor! Üstelik üçüncü taraf kişilere paylaşmak kaydıyla! Gelmiş geçmiş en büyük mobil veri çalma uygulamasına kim dur diyecek!

Tik Tok Kimin?

Eski adıyla Musically olan Tik Tok Çinli ByteDance adlı yapay zeka şirketine aittir. 2017 yılında Musically adlı uygulamayı 800 milyon dolara satın alan ByteDance şirketi ABD'li ortaklarından oluşan bir yapay zeka şirketidir. Bir taraftan Doğu Türkistan da yaşanan Çin zulmüne kahrolsun diyeceksin bir taraftan da Çin uygulamasına destek olacaksın!

tik tok gizli bilgilere erişim

Tik Tok Uygulaması Hangi Bilgilere Erişiyor?

Uygulamayı indirmek istediğinizde sizden kabul etmeniz için kişisel bilgilerinize erişim izni istemektedir, aşağıdaki resimde olduğu gibi.

tiktok bilgileri çalıyor

$ Uygulama için satın alma işlemleri:

Uygulama için satın alma işlemlerinde sizden kredi kartı bilgilerinize, mobil banka uygulama bilgilerinize erişim izni istemektedir. Buda şu demek oluyor, tüm banka kartları hesap bilgilerinize ve şifreleriniz de dahil olmak üzere tümüne erişim izni.

🕑 Cihaz ve Uygulama Geçmişi:

Cihaz ve uygulama geçmişinde, telefonunuzda hangi uygulamaların çalıştığına, uygulamalara ne zaman girdiğinize, ne tür işlem yaptığınıza ve tüm telefon bilgilerinize ve geçmişinize erişim istediği istemektedir. Ayrıca internette hangi siteleri ziyaret ettiğiniz, yaptığınız yorumlar vs dahil.

👤Kimlik:

Telefondaki tüm hesaplara ve profil bilgilerine doğrudan erişim için izin istediği. E-devlet dahil cihazda olan tüm uygulamalarda oluşturduğunuz bilgilere erişmek için izin isteğidir.

Kişiler:

Kişiler bölümünde telefon rehberinde ve sosyal medya hesabınızdaki kişi listenize ulaşmak için istediği izin istediğidir.

Fotoğraflar/Medya/Dosyalar:

Burada telefonunuzda olan tüm fotoğraflara, videolara, dosyalara erişim izni istemektedir. Yani eşinize özel çektiğiniz mahrem olan resimler de dahil, gizli dosyaların tümüne erişmesine izin istemektedir.

Kamera:

Kamera izni ise cep telefonunuzdan çektiğiniz veya canlı yayınların tamamına erişmek için izin isteğidir.

Mikrofon:

Mikron, whatsapp bas konuş konuşmaları, google sesli aramaları, hoparlör telefon konuşmaları gibi tüm sesli konuşmalara erişim içindir.

Kablosuz Bağlantı Bilgileri:

Bu bölümde kablosuz WiFi şifreleri dahil tüm internet bağlantı bilgilerinize ulaşmak için istediği izindir. Ayrıca kullandığınız internet sağlayıcı bilgileri ve İP MAC adresleri.

Cihaz Kimliği ve Çağrı Bilgileri:

Cihaz kimliğinde hangi marka ve model telefon kullandığınızı, IMEİ gibi tüm telefon özelliklerini öğrenmek içindir. Çağrı bilgileri ise, sizi arayan kişilerin telefon numaraları, aradığınız kişilerin telefon numaraları ve bilgilerini öğrenme iznidir.

Diğer:

Diğer bölümü ise tüm internet gezinme adresleri ve ana sayfa kısa yolları, konum olduğunuz şehir mahalle ev adresi öğrenme iznidir.

Tüm bunlara insanlar beğensin diye kendi elinizle izin vermiş oluyorsunuz. Bunları biz uydurmadık, Tik tok uygulamasını indirmeye çalıştığınızda yukarıdaki resimde olduğu gibi kabul et butonuna basmadan önce nelere erişmek istediğini kendi gözünüzle görün.

Tik Tok Uygulaması Hangi Bilgileri Topluyor?

Tik tok uygulaması yüz tanıma, parmak izi dahil olmak üzere tüm kişisel bilgileri topluyor. Tik Tok kendi resmi internet sitesinde hangi bilgileri topladıklarını gizlilik politikası sayfasında açık açık belirtiyor. Normalde kullanıcı bilgilerin üçüncü taraf kişilere paylaşılmaması gerekirken paylaştıklarını hiç çekinmeden söylüyorlar. İşte tik tok uygulamasının resmi internet sitesinin açıklaması orijinal haliyle;

Topladığımız bilgi türleri

Sizinle ilgili aşağıdaki bilgileri toplayabilir ve kullanabiliriz:

Bize verdiğiniz bilgiler.İsminiz, yaşınız, cinsiyetiniz, adresiniz, e-posta adresiniz, sosyal medya giriş bilgileriniz, telefon numaranız, finansal ve kredi kartı bilgileriniz ve fotoğrafınız dahil olmak üzere, Platform'a kaydolurken ve / veya kullandığınızda bize hakkınızdaki bilgileri verirsiniz. Dil seçimi. Ek olarak, bu kategori, müşteri profilinizi, Platformumuzda yaptığınız yorumları (kullanıcı tarafından oluşturulan herhangi bir içeriğe katkıda bulunduğunuz Sanal Öğeler dahil), Apple ve Google, veya Windows da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere hesap ve fatura ayrıntılarını içerecektir. Nakit ödeme veya çekme amacıyla gerektiğinde hesap, PayPal veya diğer üçüncü taraf ödeme kanalı hesapları. Ayrıca, Platformumuzda yayınlamayı seçtiğiniz kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği, fotoğrafları ve video içeriğini de içerir.

Sosyal ağlarınızdan paylaşmayı seçtiğiniz bilgiler. Sosyal ağınızı veya genel forum hesabınızı (ör. Facebook, Twitter, Instagram, Google veya WeChat) Platforma bağlamayı tercih ederseniz, bize ya da sosyal ağınızın bize sosyal ağınızdan veya genel forum hesaplarınızdan bilgi sağlamasına izin vereceksiniz. , kişi listeniz dahil. Bu veriler, bu tür kamu forumlarında ve / veya sosyal ağlarda Platformu kullanımınızla ilgili bilgileri içerecektir. Sosyal ağ sağlayıcısının verilerinizi nasıl ve ne amaçla işlediği hakkında daha fazla bilgi için, lütfen bu sosyal ağ sağlayıcılarının ilgili gizlilik politikalarına bakın.

Sizin hakkınızda topladığımız Teknik Bilgiler. IP adresini, konumla ilgili verileri (aşağıda açıklandığı şekilde) veya diğer benzersiz cihaz tanımlayıcılarını, göz atma geçmişinizi (Platformda görüntülediğiniz içerik dahil), Çerezler (dahil) dahil olmak üzere, Platformu kullandığınızda sizden otomatik olarak belirli bilgileri toplarız. aşağıda tanımlanmıştır), mobil operatörünüz, zaman dilimi ayarınız, cihazınızın modeli, ekran çözünürlüğünüz, işletim sisteminiz ve platformunuz dahil mobil veya cihaz bilgileri ve Platformu kullanımınızla ilgili bilgiler.

Hakkınızda topladığımız davranışsal bilgiler: Ayrıca, Hizmetleri kullanımınızla ilgili bilgileri, örneğin Platformumuz hakkındaki yorumlarınızı veya Platformumuz üzerinden oluşturup yayınladığınız kullanıcı tarafından oluşturulan diğer herhangi bir içerik ve video içeriğini toplarız. Ek olarak, e-posta veya sosyal medya giriş bilgilerinizi kullanarak iletişim ya da abone bilgilerinizi Platformumuzdaki etkinliğinizle tüm cihazlarınız arasında bağlantı kurarız. Katılım puanları ("beğeniler", yorumlar, tekrarlanan görünümler) topluyoruz ve kullanıcıları davranışınıza göre ilişkilendiriyoruz. Son olarak, tercihleri ​​ve iletişim tercihlerini topluyoruz.

Konum verileri. Platformu bir mobil cihazda kullandığınızda, bulunduğunuz yer hakkında bilgi toplayabiliriz. İzninizle, Global Konumlandırma Sistemi (GPS) verilerini ve mobil cihaz konum bilgilerini de toplayabiliriz.

Üçüncü şahıslardan gelen bilgiler. Faaliyet gösterdiğimiz diğer web sitelerini veya sunduğumuz diğer hizmetleri kullanırsanız, üçüncü şahıslardan sizinle ilgili bilgileri alacağız. Ayrıca üçüncü taraflardan (reklam ağları ve analitik sağlayıcıları gibi) ve işletme dizinleri ve diğer ticari veya halka açık kaynaklar dahil olmak üzere diğer kaynaklardan bilgi alacağız.

Telefonunuz ve Facebook kişileriniz. Platformun diğer kullanıcılarını (i) telefon rehberiniz veya (ii) Facebook kişileri arasından bulmayı seçebilirsiniz. Telefon rehberiniz üzerinden başka kullanıcılar bulmayı seçtiyseniz, isimlerini, telefon numaralarını, adresleri ve telefonunuzda kayıtlı olup olmadıklarını belirlemek için telefonunuzda sakladığınız diğer bilgileri içeren telefon rehberinize erişir ve bunları alırız. Platformun, mevcut Platform kullanıcıları ile eşleştirilerek kullanılması. Diğer kullanıcıları Facebook kişileriniz aracılığıyla bulmak isterseniz, herkese açık Facebook bilgilerinizin yanı sıra Facebook kişilerinizin adlarını ve profillerini de toplayacağız.

İletiler. Mesaj oluşturma, gönderme veya alma bağlamında, kişisel bilgiler dahil olmak üzere, sağladığınız bilgileri (tarama ve analiz içeren) toplar ve işleriz (bu, içeriğin yanı sıra mesajın ne zaman gönderildiği, alındığı ve / veya Servisimizin mesajlaşma işlevselliği aracılığıyla) ve iletişim katılımcılarını okuyun. Lütfen, Hizmetimizin diğer kullanıcılarına gönderilen iletilerin diğer kullanıcılar tarafından erişilebileceğini ve bu kullanıcıların iletileri kullanma veya açıklama şekillerinden sorumlu olmadığımızı unutmayın. kaynak: tiktok

Ayrıca bakınız: Tik Tok gizlilik politikasının tamamını

Çin'de Google Yasak

Google Çin'de kişisel verileri sakladığı ve paylaştığı için yasaklanmıştır. Ancak Çin insanların kişisel verilerini tamamen çalmak için geliştirdiği bu uygulamanın zararları konusunda başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere hiç bir haber sitesi bilgilendirme yapmıyor tam tersi öve öve bitiremiyorlar!

Aslında başlık yanlış oldu tik tok bilgileri çalmıyor, kendi elinizle teslim ediyorsunuz. Bir kimse sizden telefon numaranızı istese kıyamet kopar ancak tik tok beğenilme arzunuzu çok iyi bildiği için kendi elinizle tüm özelinizi teslim etmiş oluyorsunuz.

Yorum Gönder for "Tik Tok Tüm Özel Verileri (Gizli Bilgileri) Çalıyor!"