Delail-i Hayratın Tamamını Okumaya Denk Bütün Peygamberlere Okunan Salavat

En faziletli salevatlar köşemizde "Ülü'l-azm" salavatı "Delail-i Hayrat'ın tamamını okumaya denk ve bütün Peygamberlere okunan salevatArapça ve Türkçe olarak paylaşıyoruz. Saletava geçmeden önce merak edilen soruya kısaca cevap verelim.

delail hayrat arapça

ÜLÜ'L-AZM Nedir?

Azim ve sebat sahibi peygamberlere, Allah'ın emirlerini yerine getirme hususunda en çok dikkat eden ve en çok titizlik gösteren peygamberler anlamına gelen terime "ÜLÜ'L-AZM" denir.

Ulu'l-azm kelimesi Kur'an-ı Kerim'de şöyle geçer; Allah Te'âlâ buyurmuştur ki:

"O hâlde (Resûlüm) sen de, ulü"l-azm (Azim ve kararlılık sahibi) peygamberlerin sabretmesi gibi sabret!" (Ahkaf, 48/35)

Arapça Okunuşu

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَأَدَمَ وَنُوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى وَمَا بَيْنَهُمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالْمُرْسَلِينَ صَلَوَاتُ اللهِ وَسَلَاهُهُ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ

Allahümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhin ve İbrahîme ve Mûsâ ve 'Îsâ ve mâ beynehüm minen-nebiyyîne vel-Mürselîn salevâtüllâhi ve selâmühü 'aleyhim ecma'în.

Türkçe Anlamı:

Allah'ım! Efendimiz Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'e (Hz.) Adem'e, (Hz.) Nuh'a, (Hz.) İbrahim'e, (Hz.) Musa'ya ve (Hz.) İsa'ya ve bunların aralarında geçen Nebi ve Resullerin hepsinin üzerine rahmet ve esenlik ver ve onları mübarek kıl! Allah’ın rahmeti ve esenliği Onların üzerine olsun.

Faziletleri ve okuma sayısı:

Ahmed es-Savi (Rahimehullah)’dan Rivayet edildi ki:

Her kim Bu salevat-ı şerifeyi (3 kere) okursa, fazilet bakımından Delail-i Hayrat’ın tamamını okumuş gibi olur.

Kaynaklar: (Ahmed ilmi Muhammed es-Sâvî, el-Esrâru'r-Rabbâniyye ve 7-Füyûzâtü 'r-Rahmâniyye ale 's-Salevâti 'd-Derdîriyye, sh:41; Yûsuf-u Nebhânî, Efdalu s-salevât alâ Seyvidi's-sâdâr, Salât no:51, sh97)

Yorum Gönder for "Delail-i Hayratın Tamamını Okumaya Denk Bütün Peygamberlere Okunan Salavat"