Samsung Galaxy Note 5 ısınma sorunu ve çözümü

Samsung Galaxy Note 5 isinma yavaslama sorunu ve cozumu
Akıllı android cep telefonlarında en sık rastlanan aşırı ısınma sorunu ve ısınmaya bağlı yavaşlamalardır.

Diğer marka ve model telefonlarda olduğu gibi, Samsung Galaxy Note 5 model telefonlarda ısınma sorunu yaşanmaktadır.

Samsung Galaxy Note 5 neden çok ısınıyor?

Aslında android telefonların ısınma sorunları genelde bilinçsiz kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Gereksiz android uygulamaları, oyunlar, antivirüs programları gibi uygulamalar aşırı ısınmaya neden olur bazende donma noktasına getirir.

Örneğin, internette gezinme sonrası direk çıkış yapıldığında gezinilen sayfalar arka planda çalışacağından, hem internetin hızla bitmesine hemde bataryanın erken boşalmasına neden olur. Bu durumda internet tarayıcınızdan orta tuş kullanılmadan tarayıcı (x) tuşu kullanılmalıdır.


Samsung Galaxy Note 5 ısınma sorunlarına çözüm:

Gereksiz uygulamaları, antivirüs, Clan Master ve benzeri uygulamaları kaldırın. Clean Master telefona faydadan çok zararları olduğunu yazdık ayrıca bakınız.

1- Uygulama silmek kaldırmak için → AyarlarGenelUygulama yöneticisiVeriyi Sil → Kaldır.

2- Ram için önbellek temizlemek için; AyarlarGenelUygulama yöneticisi → Örneğin Facebook, Youtube Whatsapp gibi tüm uygulamalarda, önbelleği temizle diyerek tüm uygulamalarda aynı yöntemi uygulayın.

3- İnternet tarayıcı browser çerezleri ve internet geçmişini temizleyin, bunun için internet tarayıcınızdan AyarlarGizlilik tümünü seçin ve temizleyin. Samsung Galaxy Note 5 ve tüm modellerinde en fazla telefon ısınma sorunu, internete girildiğinde sayfaları (x) kapamadan çıkıldığında olur.

4- AyarlarCihazEkran → Parlaklık ototmatik seçili ise kaldırın ve seviyesini görebileceğiniz şeklide ayarlayın. Bu ayar ayrıca pil batarya ömrünün daha uzun olmasını sağlar ve ısınma sorunu minimuma indirir.

Bu adımlar uygulandığı taktirde Samsung Galaxy Note 5 ısınma sorunu çözüme kavuşacaktır.
Ayrıca bakınız, Samsung tüm modeller için Programsız android telefonlarda hızlandırma yöntemleri.

Yorum Gönder for "Samsung Galaxy Note 5 ısınma sorunu ve çözümü"