General Mobile GM 5 Plus Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü

General Mobile telefonlarda ve GM 5 Plus modellerde yaşanan aşırı ısınma problemi, yine ısınmaya bağlı çabuk şarj bitmesi gibi sorunlar kullanıcıların ortak şikayetleri arasında. Elektronik tamamen kısmet işidir, ancak General Mobile GM 5 Plus modelinde şikayetler bir hayli fazla. General Mobile akıllı android telefonlarda, aşırı ısınma, donma kasma, çabuk şarj bitmesi gibi sorunların üstesinden gelmek için aşağıdaki adımları takip edin.

gm 5 plus asiri isinma problemi

General Mobile tüm modellerde ısınma sonunu ve çözümü:


1- Telefonunuzda Clean Master ve benzeri uygulama varsa kaldırın. Clean Master'ın telefona faydası zararı varmıdır makalemizde yazmıştık. Bunun için → Ayarlar →  Uygulamalar Verileri sil → sonra kaldır diyerek kaldırın.

2- Önbellek ram ve internet tarayıcı geçmişi çerezleri temizliği için; AyarlarUygulamalarÖnbelleği temizle. Bunu tüm uygulamalarınızda yapın.

3- General Mobile GM 5 Plus modelinde en fazla ısınma sorunu, gezinilen internet sayfalardan direk orta tuş kullanarak çıkmalardan kaynaklanmaktadır. İnternet gezinme sonra mutlaka açık sayfalar (x) tek tek kapatılarak geri tuş kullanılarak çıkılmalıdır.

4- Ekran parlaklık seviyesi otomatik veya gereğinden fazla ise, çabuk pil tüketimine ve çabuk ısınmaya neden olacaktır. Ekran parlaklık seviyesini görebileceğiniz şekilde seviyesini düşürün.

5- Telefonunuzda anti virüs uygulaması varsa kaldırın, android işletim sistemi bilgisayar gibi değildir. Bu nedenle kolay kolay virüs telefona bulaşmaz. Android anti virüs uygulama programları arka planda sürekli çalışacağından, erken pil ömrünün tükenmesine ve telefonun ısınmasına neden olmaktadır.

6- Hareketli duvar kağıtları, animasyon wallpaper vs varsa kaldırın. Ayrıca Android gereksiz dosya temizleme ve hızlandırma adlı makalede anlatılan pano temizleme ve animasyonları kapatma yönergelerini takip ederek uygulayın.

General Mobile ve GM 5 Plus model telefonlarda ısınma sorunlarına en etkili çözüm bu şekildedir. Anlatılanları her gün yapılırsa, ısınma kasma gibi problemler yaşanmayacaktır.

2 yorum for "General Mobile GM 5 Plus Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü"

  1. Gerçekten çok sağolun.360 security kullanıyordum kaldırdım ve şuan telefonum ilk günkü gibi.kasması ciddi anlamda düzeldi

    YanıtlaSil
  2. bunu yapmaya gerekmiyor telefon ısınıyor ben aldim kazık yedim kimse yemesin almayin bildin gibi degil çok ısınıyor acayip

    YanıtlaSil