Daeş Nedir? Daeş Açılımı Nedir? Daeş Lideri Kimdir?

Daeş, IŞİD, İD, ISIL, ISIS, IS, DAİŞ, DAEŞ, DAESH, DA'ESH ve DEAŞ adlarıyla neden anılıyor? Kısaca Daeş Terör Örgütü Adları Amaçları Nedir hakkında merak edilenler haberimizde.

Deaş terör örgütü açılımı:
Deaş terör örgütü İlk Işid adıyla Irak ve Suriye'de terör faaliyetlerine başlayarak Ülkemiz ve çeşitli Avrupa ülkelerine bombalı intihar saldırılarıyla adını duyurmuş bir terör örgütüdür. Amaçları büyük İsrail devletini kurmak, tek engelleri Türkiye.

IŞİD açılımı:
"Irak Şam İslam Devleti" Işid adı, ABD, İsrail ve diğer Avrupa ülkelerinde sık sık kullanılması, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere "İslam adı terör örgütü ile anılamaz!" tepkileri neticesi sonucu "Irak Şam İslam Devleti" "İslam" kelimesi çıkartılmış "Devlet'ül Irak ve'ş Şam ( Deaş ) olarak değiştirildi.

Ortadoğu ve Müslümanlara dehşet saçan bu terör örgütü, dünyaya İslamiyeti kötü gösterme amaçlı 10 farklı isimle anılmakta. IŞİD, İD, ISIL, ISIS, IS, DAİŞ, DAEŞ, DAESH, DA'ESH ve DEAŞ.

Bu terör örgütü adını bir kaç kez değiştirmesi, farklı dillerdeki telaffuz ve kısaltma biçimlerinin benimsenmemesinden hem de örgütün kendini özdeşleştirdiği İslami değerlerden onu dışlamak amacından kaynaklanıyor.

Daeş Terör Örgütü ve 10 farklı ismi.
IŞİD, İD, ISIL, ISIS, IS, DAİŞ, DAEŞ, DAESH, DA'ESH ve DEAŞ. hepsi "İslam" adını kullanan Müslümanları hedef alan ABD ve İsrail gizli servisi Mossad tarafından kurulan tek bir örgüttür.

Daeş (Işid) terör örgütünü kim kurdu? lideri kimdir?

isid Lideri Kimdir

Lideri: Ebubekir Bağdadi Gerçek adı: Şimon Elitton Uyruğu: İsrail (Yahudi) Görevi: Mossad ajanı Daeş (ışid) terör örgütü lideri.

Ayrıca bakınız: Ypg nedir? açılımı nedir? Bakınız: PYD nedir? açılımı nedir? Bakınız: BTÖ açılımı nedir?

1 yorum for "Daeş Nedir? Daeş Açılımı Nedir? Daeş Lideri Kimdir?"