PYD Nedir? Lideri Kimdir? PYD Açılımı Nedir?

PYD Açılımı Nedir? PYD neden kuruldu, kime hizmet ediyor, amaçları nelerdir? Pyd terör örgütü kimin için savaşıyor hakkında merak edilenlerle pyd gerçeği.

Pyd Nedir? Açılımı Nedir?
Açılımı; "Demokratik Birlik Partisi" Kürtçe adı ise "Partiya Yekîtiya Demokrat" olan (PYD) 2003 yılında Suriye'nin kuzeyinde ABD gizli servisi tarafından Salih Müslim'e kurdurulan silahlı bir terör örgütüdür.

pyd acilimi nedir

PYD Ne Amaçla Ne İçin Kuruldu?
Bilindiği üzere eski Amerika birleşik devletleri başkanı Barack Obama Irak işgali sonrası yaptığı açıklamada "Irak'ta çok asker zayiatı verdiklerini ve bundan sonra etnik güçlerin kullanılacağını" açıklamasının ardından "PYD, YPG, PKK, DAEŞ (IŞİD), EL- KAİDE ve diğer terör örgütlerini etkin bir şekilde kullanmaktadır.

Pyd, Ypg, Pkk hepsi aynı çizgide Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı ABD güdümünde bir maşa terör örgütleridir. Hepsinin kuruluş ve var olma amaçları, büyük İsral devletini kurmak için tek engel gördükleri Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve İslam'ı yok etme amaçlı dır.

PYD terör örgütü özellikle ABD tarafından Suriye de en etkin şekilde Türkiye'ye karşı kullanılıyor. Dünyanın en büyük uyuşturucu sevkiyatı, ABD gözetiminde Suriye üzerinden dünya geneline PYD terör örgütü yaptırılıyor.

Ayrıca bakınız: Ypg Nedir? Açılımı Nedir? Bakınız: Daeş Nedir? Açılımı Nedir? bakınız: BTÖ açılımı nedir?

Yorum Gönder for "PYD Nedir? Lideri Kimdir? PYD Açılımı Nedir?"