Black Friday 2020 Gerçeği Nedir Kara Cuma Ne Demek

Neden Black Saturday (cumartesi ) veya Black Sunday (pazar) değilde de Black Friday 2020 (kara cuma) deniliyor? Black Friday tehlikesine dikkat edin! Black Friday gerçeğine nedir kısaca haberimizde.

Black Friday Gerçeği Nedir?

Blcak Friday; ilk olarak 1932 yılında başlasa da bu alış-veriş aldatmaca gününe 1961 yılında "Kara Cuma" İngilizcesiyle "Black Friday" denilmiştir. Kara Cuma, ABD’de "Şükran Günü"nden sonra gelen ilk Cuma günüdür.

Black Friday yani Kara Cuma günü 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir. Mağazalar kapılarını çok erken saatlerde açar ve geç saatlerde kapatır.


kara cuma nedir

Müşterilerinine sözde indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil değildir. Kanada ve İngiltere'de de Black Friday günü vardır. Son 3-4 yıldır bu ilginç çılgınlık Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Büyük alış-veriş siteleri ve çeşitli şirketler de bu günde sözde indirimli satış yaparlar.

Neden Özellikle Kara Cuma denilmiştir?

Neden Black Saturday (cumartesi ) veya Black Sunday (pazar) değilde de özellikle Black Friday 2020 (kara cuma) deniliyor?


Gerçeği; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Rebiulevvel ayında doğmuştur.

"Cuma günü alış-verişi bırakın!" ayetine muhalefet olmak için.

(Allah katında günlerin efendisi Cuma'dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir. Cuma gününde şu beş özellik vardır:

1- Hazret-i Âdem o gün yaratıldı.
2- O gün yeryüzüne indirildi.
3- O gün vefat etti.
4- O günde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir.
5- Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiç bir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, Kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın.) [Buhari, İ. Ahmed]


Ayrıca bakınız: Yılbaşı kutlamak caiz midir?

Müslüman uyanık olacak! özellikle Peygamber efendimiz s.a.v'in buyurduğu gibi "Kim bir kavme benzerse o onlardandır."

Bir Hristiyan adeti olan "Kara Cuma" rezaleti yerine "Hayırlı Cumalar" kampanyaları düzenleyelim ve katılalım.

Yorum Gönder for "Black Friday 2020 Gerçeği Nedir Kara Cuma Ne Demek"