Yılbaşı Kutlaması Caiz midir? Günah mıdır (Noel baba tehlikesi)

Her yıl sonu Hristiyan alemi tarafından kutlanan yılbaşı, gün geçtikçe sanki Müslümanların dini günü gibiymiş gibi yaygın bir şekilde kutlanmaya başlandı.

Birde buna, Allah ve Resulüne savaş açmış Noel baba denen Papazın, İslam dininden saptıran tehlikeleri eklendi. Müslümanların yılbaşı kutlaması caiz midir? değil midir? bilmeden çeşitli kutlamalar, eğlenceler yapması büyük tehlikeleri'de beraberinde götürüyor.


Noel baba tehlikesi

Dinimizde Yılbaşı Kutlaması Caiz midir? Günah mıdır?


Dimizde yılbaşı kutlamasının caiz mi? günah mı? Ayetlerden ve Hadis-i şeriflerden öğrenmekteyiz. Allah (c.c) şöyle buyuruyor Hadis-i şeriflerde münafıklara benzememeyi kesin olarak yasak kılmıştır. Peygamber efendimiz (s.a.v) kafirlere benzemekten sakınmayı emretmiştir.

HZ. Peygamber efendimiz (s.a.v) Hadisinde buyurduğu üzere;

"Her Kim Bir Kavme Benzerse oda onlardandır"

Bir başka Hadiste şöyle geçer;

"Allah'ın Düşmanlarının Bayramlarından Sakınınız!"

Kafirler hakkında bir çok Hadis ve Ayetler varken hala Kafir adetlerini kutlamak, onların adetlerini benimsemek, münafıklarla aynı saflarda yer almak demektir.

Ayrıca oku: Hicri yılbaşı ne zamandır?

Noel Baba Kimdir? Noel Baba Tehlikeleri:

Noel baba aslı nesnedi olmayan, ancak sözde iyiliği temsil eden ve yılbaşı gecelerinde çocuklara oyuncak, şekerler, hediyeler vs gibi şeyler dağıtan kırmızı başlıklı paltolu ve kocaman beyaz sakallı ile temsil edilen efsanevi bir kişidir. Bu efsaneye yüklenen haksız bir güç, iyilik sever, hoşgörü ile çocukların ve hatta yetişkinlerin dikkatlerini, inançlarını boş bir zemine çekmektedir.

İslam dininin hoşgörü dini olduğunu bilen münafıklar Müslüman kesimi hedef almaktadır, Müslümanları yavaş yavaş kendilerine benzetme gayreti içerisinde, Noel baba denen uydurma halk kahramanını Hızır Aleyhisselama benzeterek Hızır Aleyhisselamı unutturmaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Ağaçları kesmeyin" Hadisinde aynen şöyle buyurmaktadır; "Kıyametin Kopacağını Bilseniz Elinizdeki Fidanı Dikiniz"

Burada Hadise muhalefet edercesine ağaç fidanlarını keserek fidanları süsleyip Noel, yılbaşı kutlamaları yapılmaktadır.

Yılbaşı kutlamalarında Kurban bayramımıza muhalefet:

Kurban Bayramında Hayvan kesilmesine karşı çıkanlar, yılbaşı günü hindi kesmekten geri kalmamaktadır. Amaç Dini bayramımız olan Kurban Bayramını vahşet olarak gösterip, Noel baba denen İslam düşmanının adetlerini Müslümanlara cazip hale getirmektir. Aynen Ellen Gilchrist'in söylediği gibi;

"Bir çocuğu eğitmek için yapmanız gereken, ona okumayı öğretmek ve sonra rahat bırakmaktır. Bundan ötesi beyin yıkamaktır."

Televizyon ve internet ortamında bol bol noel baba kıyafetleri veya yılbaşı kutlamalarını teşvik edici yayınları görebilirsiniz. Amaç noel babayı çocuklara sevdirmek yılbaşı kutlamalarını daha cazip hale getirmektir ve bunda da son derece başarılı olduklarını rahatlıkla söylemek mümkündür. Ne yazıkki Müslümanlar Hristiyan adetlerini aşırı benimsemeleri ve onları uygulamaları, son derece tehlikeli bir durumdur.

Bu konuda Allah (c.c) bir gün Hz. Musa'ya sorar;

-Ya Musa benim için bu gün ne yaptın?

Hz Musa şöyle cevap verir;

-Ya Rabbim bu gün senin için Namaz kıldım, oruç tuttum, zekat verdim Adını çok zikrettim.

Allah (c.c) Tekrar sorar:

-Namaz kılmak senin için burhan dır, oruç seni cehennemden koruyan kalkandır, zekat mahşer günü herkes sıcaktan yanarken sana gölge yapacaktır, zikirde o gün karanlıkta sana nur olacaktır.

-Benim için ne yaptın?

Hz. Musa:

-Ya Rabbi senin için olan amel hangisidir? Senin için ne yapılır?

Allah (c.c) Buyurdu ki:

-Sevdiğim kulu benim için sevdin mi? Düşmanımı da düşman bildin mi? diye buyurdu.

Bunun üzerine Hz. Musa'da, Allah'ın sevdiği amelin O'nu dostlarını sevmek ve Allah'ın düşmanlarını sevmemek olduğunu anladı.

Müslüman biri hristiyan adeti, yılbaşı kutlayamaz. İslam dininde yılbaşı kutlaması diye bir şey yoktur. İslam dininde noel baba diye bir şey yoktur, dinimizde olmayan bir uydurma geleneği kutlamak, kati surette haram ve günahtır.

Yorum Gönder for "Yılbaşı Kutlaması Caiz midir? Günah mıdır (Noel baba tehlikesi)"