HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) Nereden Nasıl İptal Edilir?

Hızlı Geçiş Sistemi kısaltılmış hali HGS nasıl iptal edilir? Hgs iptali için hangi evraklar gereklidir? Araç satış sonrası hgs iptali için nereye başvurmak gerekiyor haberimizde.

HGS Nereden İptal Edilir?

Aracınızı sattığınızda veya değiştirdiğinizde HGS geçiş üyeliğinizi de iptal etmeniz gerekiyor. HGS iptali şimdilik sadece PTT şubelerinden yapılmaktadır. Harici HGS üyeliği hiç bir yerden iptal edilmemektedir. Bu durumda araç sahiplerinin online HGS iptal sitelerine çok dikkat etmelerinde fayda vardır.

hgs nereden iptal ediliyor

HGS iptali için gereken evraklar:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Araç ruhsatı

HGS iptal ettirmeden önce dikkat edilmesi gerekenler

Gişeye gittiğinizde doldurmanız gereken bir talep formu verilir ve bu formu doldurarak HGS numarasını yazmanız gereklidir. (hgs numarası etiket üstünde mevcuttur) Araç plakanızı da girerek araç iptal işlemi alanlarını doldurmanız gereklidir. HGS'yi iptal ettirmeden hemen önce geçiş yaptıysanız ve bakiye yetersiz ise HGS iptali halinde kaçak geçmiş sayılırsınız. Bunun için yeterli baki ile tekrar geçiş yapınız.

Ayrıca oku: BES nasıl iptal edilir?

HGS iptalinden sonra sadece kart içindeki bakiyenizi alabilirsiniz. Kart için ödediğiniz rakamı geri alamazsınız. HGS bakiyenizi hemen değil size verilen makbuzla 30 gün sonra alabilirsiniz. Yeni bir araç aldıysanız ve eski bakiyenizi yeni araca aktarabilirsiniz. Formda ilgili alanı doldurabilirsiniz. Her ne kadar karmaşık gelse de HGS iptali için PTT görevlileri size fazlasıyla yardımcı oluyor.

1 yorum for "HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) Nereden Nasıl İptal Edilir?"