Kafîrûn Suresi Arapça Okunuşu Türkçe Anlamı

Kur'an-ı Kerim Sûrelerini harekeli en okunaklı şekilde paylaşmaya devam ediyoruz. Kafîrûn Suresi anlamı nedir? Kafirun suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamını (mealini ve faziletleri nelerdir kısaca bilgilendirme.

Kafîrûn Suresi Arapça Okunuşu

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ يَٓا اَيُّهَا الْكَافِرُونَۙ ﴿١﴾ لَٓا اَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَۙ ﴿٢﴾ وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۚ ﴿٣﴾ وَلَٓا اَنَا۬ عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْۙ ﴿٤﴾ وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۜ ﴿٥﴾ لَكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ ﴿٦﴾

Kafîrûn Suresi Latin Harflerle Okunuşu

Bismillâhi'r-Rahmâni'r-Rahîm

  1. Gul yâ eyyuhe'l-kâfirûn.
  2. Lâ a'budu mâ ta'budûn.
  3. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud.
  4. Velâ ene âbidun mâ abettum.
  5. Velâ entum âbidûne mâ a’bud.
  6. Lekum dînukum veliye dîn.

Kafîrûn Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla

  1. De ki: Ey kâfirler.
  2. Ben sizin taptıklarınıza tapmam.
  3. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.
  4. Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
  5. Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.
  6. Sizin dininiz size, benim dinim bana.

Kafîrûn Suresi Hakkında

Kafîrûn Suresi altı âyettir ve Mekke döneminde inmiştir. Kafîrûn kelimesinin Türkçe anlamı "inkârcılar" demektir.

Nuzül

Mushaftaki sıralamada (109.) yüz dokuzuncu, iniş sırasına göre (18.) on sekizinci sûredir. Mâûn sûresinden sonra, Fîl sûresinden önce Mekke'de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır.

Kaynak: (Şevkânî, V, 597)

Tefsirlerde anlatıldığına göre Kureyşliler Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v)'den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını, bir sene de kendilerinin onun ilâhına tapmalarını istemişler. Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v) de "Allah'a bir şeyi ortak koşmaktan yine O'na sığınırım!" demiş; bu defa Kureyşliler, "Bizim ilâhlarımızdan bazılarını istilâm et (öp, el sür), biz de seni tasdik edip ilâhına ibadet edelim" demişler. Bunun üzerine Kâfirûn sûresi inmiştir.

Kaynaklar: (Diyanet,Taberî, XXX, 213-214; Kurtubî, XX, 225)

Konusu

Sûrede Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v)'in inkârcılarla şirk ve sapkınlıkta birleşemeyeceği kesin bir üslûpla ifade edilmekte ve inancın şirkten uzak tutulması istenmektedir.

Kafîrûn Suresi Fazileeti

Müfessirler kâfirûn sûresinin faziletiyle ilgili olarak Hz. Peygam­ber efendimiz (s.a.v)'in, "Kul hüvellahu ehad Kur'an'ın üçte birine denktir, Kul yâ eyyühel-kâfirûn ise dörtte birine denktir" buyurduğunu; Sahâbe’den birine, "Uyumak üzere yatağına yattığında Kul yâ eyyuhel-kâfirûn sûresini oku; bunu okursan şirk inancına sapmaktan korunursun" dediğini naklederler. Kaynaklar: (İbn Kesîr, VIII, 526; Şevkânî, V, 597-598)

Ayrıca Oku: Nasr Suresi

Yorum Gönder for "Kafîrûn Suresi Arapça Okunuşu Türkçe Anlamı"