Karı Koca Arası Soğukluğu için Eşler Arası Muhabbet Ayeti

Aile içi şiddetli geçimsizlik, karı koca arası sürekli kavga, soğukluk huzursuzluk halleri yaşayan bir türlü eşi ile uzlaşamayıp huzurlu ve mutlu olamayanlar için okunması gereken ve ALLAH'ın izni ile hemen tesir edecek olanmuhabbet ayetleri şunlardır.

Enfâl Suresi-63. Ayet, Âli imrân Suresi-31 Ayet, Tâhâ Suresi-39 Ayetleridir. Bu üç Aye-i kerimelerden hangisi okunursa Allah'ın izni ile hemen tesir eder.

Eşler Arası Okunacak Ayetlerin Sesli Okunuşları:


Enfâl Suresi-63. Ayeti Arapça:
وَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْؕ لَوْ اَنْفَقْتَ مَا فِي الْاَرْضِ جَمٖيعاً مَٓا اَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلٰكِنَّ اللّٰهَ اَلَّفَ بَيْنَهُمْؕ اِنَّهُ عَزٖيزٌ حَكٖيمٌ ﴿٦٣﴾
Enfâl Suresi 63. Ayet Türkçe okunuşu:

"Ve ellefe beyne kulûbihim, lev enfakte mâ fîl ardı cemîan mâ ellefte beyne kulûbihim ve lâkinnalâhe ellefe beynehum, innehu azîzun hakîm (hakîmun)"

Enfâl Suresi 63. Ayet Meali:

"Ve onların kalplerinin arasını (sevgiyle) birleştirdi. Eğer yeryüzündeki şeylerin hepsini infâk etseydin (verseydin), onların kalplerinin arasını nbirleştiremezdin. Ve lâkin Allah, onların arasını birleştirdi. Muhakkak ki O; Aziz'dir, Hakim'dir"

Âli imrân Suresi-31 Ayeti Arapça:
قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُونٖي يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْؕ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَحٖيمٌ ﴿٣١﴾
Âli İmrân 31. Ayet Türkçe okunuşu:

"Kul in kuntum tuhibbûnallâhe fettebîûnî yuhbibkumullâhu ve yagfir lekum zenûbekum, vallâhu gafûrun rahîm(rahîmun)."

Âli İmrân 31. Ayeti meali:

"De ki: Eğer siz Allah'ı seviyorsanız, o taktirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin). Ve Allah "Gafur"dur, 'Rahîm'dir."

Tâhâ Suresi-39 Ayetleri Arapça:
وَاَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنّٖيۚ
Taha Suresi 39. Ayet Türkçe okunuşu:

"Ve elkaytu aleyke mehabbeten minnî ve li tusnea alâ aynî."

Taha Suresi 39. Ayet meali:

"Ve gözümün önünde (korumam altında) yetiştirilmen için sana, Kendimden muhabbet (sevgi) verdim."

Karı koca arası soğukluğu veya şiddetli geçimsizlik gibi durumlarda yukarıdaki Ayet-i kerimelerin her hangi biri okursa Allah'ın izni ile hemen tesir eder. Yalnız Ayetleri faziletine inanarak okumak gerekmektedir, Haram sayılan kişilere (sevgili vs) okunmaz, karı koca arası okunan ayetlerdir. Ayrıca duanın kabulü için 5 vakit Namaz kılmak şarttır.

Namaz nasıl kılınır bilmeyenler için "Erkek ve Bayanlar için resimli Namaz hocası" yazımızı okuyabilirler.

Ayrıca bakınız: Kocanın Ahlâkını Düzeltmek ve İlgisi Çekmek için Okunacak Dua
Ayrıca oku: Anında itaat ettirme duası

1 yorum for "Karı Koca Arası Soğukluğu için Eşler Arası Muhabbet Ayeti"