Kenzül Arş Duası (uzun olan) Türkçe Arapça okunuşu ve Fazileti

Duaya geçmeden önce Kenzü’l-Arş (Arş'ın hazinesi) Duâsı" nedir? Kenzül arş duası uzun olanı Arapça harflerle nasıl okunur? Kenzül Arş duası Türkçe meali ve fazileti hakkında önemli bilgiler.

kenzül arş duası arapça

Kenzül Arş Duası ve Fazileti Nelerdir?

"Kenzü'l-Arş Duâsı" Başta peygamberler hakkı ve hürmeti için. Büyük meleklerin hakkı ve hürmeti için. "Besmele" hakkı ve hürmeti için. Ve Fatiha sûresinden başlayıp Kur’ân’ın sûre-i celîlelerinin tamamının ilk âyetlerini zikrederek, sûrelerin hakkı ve hürmeti için. Kur’ân’daki kelime ve hecâ harflerinin hakkı ve hürmeti için.

Peygamberlerden büyük meleklere ve büyük zatlara kadar bütün muhterem zatların hakkı ve hürmeti için. İnsanoğlunun ve melâikenin muhtelif hâl ve sıfatları esnasında zikrettikleri Allah’ın isimleri hakkı ve hürmeti için Allah’tan af, mağfiret ve çok geniş bir çerçeve içinde ihtiyaçlarımızın karşılanmasını isteyen geniş, faziletli ve tesirli bir duadır.

Hz. Ali (r.a.) tarafından tertip edildiği ve Ehl-i Beyt tarîkıyla rivayet edildiği tahmin edilen ve aslı Kur’ân’dan alınmış bulunan bu duâ, Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi (k.s.) hazretlerinin Mecmuâtü’l-Ahzâb’ında geçiyor. Bu da bizim için duânın sıhhati ve okunabilirliği bakımından yeterli bir delil sayılır.

Duânın başlangıç kısmı Allah Teala’nın Erhamü’r-Râhimîn, Hannân, Mennan, Bedîü’s-Semâvâti ve’l-Arz, Zû’l-Celâli ve’l-İkrâm isimlerine ve Mevlâmızın Kerîm zâtını zikre tahsis edilmiş.Bu yüce isimlerin şefaatiyle özrümüzün kabûlünü, ihtiyaçlarımızın giderilmesini, isteklerimizin verilmesini, günahlarımızın bağışlanmasını istiyoruz.

Günahları Erhamü’r-Râhimîn olan Allah’tan (c.c.) başka hiç kimsenin bağışlayamayacağını dile getiriyoruz.

Duâda daha sonra aynı dilek ve isteklerimizi Hz. Âdem (a.s.) ve Hz. Havva (r.anha),

Hz. Nuh (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. İsa (a.s.), Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) hürmetine,

Cebrail (a.s.), Mikâil (a.s.), İsrafil (a.s.), Azrail (a.s.) hürmetine,

Bismillahirrahmânirrahîm ve Elhamdülillahi Rabbi’l-Âlemîn hürmetine,

Elif-lâm-mîm ile başlayan Bakara sûresi, Elif-lâm-mîm ile başlayan Âl-i İmrân sûresi hürmetine,

Nisâ sûresi, Mâide sûresi, En’âm sûresi, Elif-lâm-mîm-sâd ile başlayan A’râf sûresi, Enfâl sûresi, Tevbe sûresi, Elif-lâm-râ ile başlayan Yûnus sûresi, Elif-lâm-râ ile başlayan Hûd sûresi, Elif-lâm-râ ile başlayan Yûsuf sûresi, Elif-lâm-mîm-râ ile başlayan Ra’d sûresi, Elif-lâm-râ ile başlayan İbrâhîm sûresi, Elif-lâm-râ ile başlayan Hicr sûresi, Nahl sûresi, İsrâ sûresi, Kehf sûresi, Kâf-hâ-yâ-ayn-sâd ile başlayan Meryem sûresi, Tâhâ sûresi hürmetine

ve devam ederek sıra ile Kur’ân’ın yüz on dört sûresinin her birisinin ilk âyetlerini zikri içine alarak bu sûrelerin ve âyetlerinin şefaatleriyle Cenâb-ı Hak’tan af ve bağışlanma talebini ihtiva ediyor.

Sûrelerin ardından Rasûlullah Efendimiz’e (s.a.v.) nâzil olan Kur’ân’ın yirmi dokuz harfinin her birisini isim isim zikrederek bu harflerin hürmetine af, mağfiret ve ihtiyaçlarımızla ilgili isteklerimizi Allah’a arz eden duâ metni, daha sonra yüz yirmi dört bin peygamber (aleyhimüsselâm) hürmetine, insanlığın atası Hz. Âdem ve Hz. Havva hürmetine, dört büyük meleklerin hürmetine,

Kerrûbîn ve Hamele-i Arş melekleri hürmetine, yedi kat gökyüzü ile yedi kat yeryüzü ve bu mülklerde bulunan melekler hürmetine bağışlanma dileğini tazammun ediyor (içeriyor). Ardından Allah Teala’nın isimlerini farklı bir açıdan ele alan duâ metni, bu isimlerin hepsiyle bağışlanma ve af talebini dile getiriyor. Burada göze çarpan bir orijinallik şudur:

Allah’ın (c.c.) isimlerine isim isim yer vermekten ziyade, bu yüce isimleri kendilerine sığınılma halleri ile ele alıyor. Ardından peygamberlere ve vahye tâbi olan ve istikamet üzere bulunan muhterem zatların hürmetine istek ve dileklerimizi Cenâb-ı Hakka arz ediyor.

Kur’ân’dan ve hadislerden alınan bu duâ metnini, sıkıntılı hallerimizde, günahlarımızdan af ve bağışlanma isteğimiz ve ihtiyaçlarımızın giderilmesini şiddetle arzuladığımız her an, Erhamü’r-Râhimîn olan Rabbimizin rahmet ve re’fetine sığınmak için okuyabiliriz.

Ayrıca oku: Tecvidli Lev Enzelna duası

Kenzül Arş Duası (uzun olan) Arapça Okunuşu

KENZÜL ARŞ DUASI SAYFA 1

لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ الْحَكَمُ الْعَدْلُ الْمَتِينُ ) رَبُّنَا وَرَبُّ أَبَائِنَا الْأَوَّلِينَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٌّ لَا يَمُوتُ اَبَدًا بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَإِلَيْهِ الْمَصِيرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَبِهِ نَسْتَعِينُ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِي الْعَظِيمِ * لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ شُكْرًا لِنِعْمَتِهِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ اِقْرَارًا بِرُبُوبِيَّتِهِ وَسُبْحَانَ اللَّهِ تَنْزِيهَا لِعَظَمَتِهِ * اسْتَلْكَ اللَّهُمَّ بِحَقِّ اسْمِكَ الْمَكْتُوبِ عَلَى جَنَاحَ جِبْرِيلَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الْمَكْتُوبِ عَلَى جَنَاحَ مِيكَائِيلَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الْمَكْتُوبِ عَلَى جَبْهَةِ إِسْرَافِيلَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الْمَكْتُوبِ عَلَى كَفِّ عَزْرَائِيلَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِى سَمَّيْتَ بِهِ مُنْكَرًا وَ نَكيرًا عَلَيْكَ يَارَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ وَاسْرَارِ عِبَادِكَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ ) وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِى تَمَّ بِهِ الْإِسْلَامُ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي تَلَقَّاهُ آدَمُ لَمَّا هَبَطَ مِنَ الْجَنَّةِ فَنَادَاكَ فَلَبَّيْتَ دُعَاهُ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ نَادَاكَ بِهِ شِيتُ عَلَيْكَ يَارَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي قَوَيْتَ بِهِ حَمَلَةَ ) الْعَرْشِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الْمَكْتُوبِ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالزَّبُورِ وَالْفُرْقَانِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ إِلَى مُنْتَهَى رَحَمَتِكَ

KENZÜL ARŞ DUASI SAYFA 2

عَلَى عِبَادِكَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ تَمَامِ كَلَامِكَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ إِبْرَاهِيمُ فَجَعَلْتَ النَّارَ عَلَيْهِ بَرْدًا وَسَلَامًا عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ إِسْمَاعِيلُ فَنَجَّيْتَهُ مِنَ الذَّبْحِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِى نَادَاكَ بِهِ إِسْحَاقُ فَقَضَيْتَ حَاجَتَهُ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِى نَادَاكَ بِه هُودٌ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ يَعْقُوبُ فَرَدَدْتَ عَلَيْهِ بَصَرَهُ وَوَلَدَهُ يُوسُفَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِى نَادَاكَ دَاوُدُ فَجَعَلْتَهُ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ وَالَنْتَ لَهُ الْحَدِيدَ فِي يَدِهِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ سُلَيْمَانُ فَأَعْطَيْتَهُ الْمُلْكَ فِي الْأَرْضِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ أَيُّوبُ فَنَجَّيْتَهُ مِنَ الْغَمِ الَّذِي كَانَ فِيهِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ فَأَحْيَيْتَهُ لَهُ الْمَوْتَى عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ مُوسَى لَمَّا خَاطَبَكَ عَلَى الطُّور عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ به أسيَة اِمْرَأَةٌ فِرْعَوْنَ فَرَزَقْتَهَا الْجَنَّةَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ بَنُو إِسْرَائِيلَ لَمَّا جَاوَرُوا الْبَحْرَ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ الْخِضْرُ لَمَّا مَشَى عَلَى الْمَاءِ عَلَيْكَ يَا رَبِّ وَبِحَقِّ اسْمِكَ الَّذِي نَادَاكَ بِهِ مُحَمَّدٌ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَوْمَ الْغَارِ فَنَجَّيْتَهُ عَلَيْكَ يَا رَبِّ إِنَّكَ أنتَ الكَرِيمُ الْكَبِيرُ حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ وَلَا حَوْلَ وَلا قوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيَ الْعَظِيمِ * وَصَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى الِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّم.

Kenzül Arş Duası Türkçe (Latin Harflerle) Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahıym.

Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn.

Lâ ilâhe illallâhül hakemül adlül metîn.

Rabbünâ ve rabbü âbâinel evvelîn.

Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimîn.

Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden bi yedihil hayru ve ileyhil masıyru ve hüve alâ külli şey'in kadîr.

Ve bihî nesteıynü ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym.

Lâ ilâhe illallâhü şükran li nı'metih.

Lâ ilâhe illallâhü ıkrâran bi rubûbiyyetih.

Ve sübhânellâhi tenzîhen li azametih.

Es'elükellâhümme bi hakkısmikel mektûbi alâ cenâhı cibrîle aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ cenâhı mîkâiyle aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ cebheti isrâfile aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ keffi azrâiyle aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî semmeyte bihî münkeran ve nekîran aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmike ve esrâri ıbâdike aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî temme bihil islâmü aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî telekkâhü âdemü lemmâ hebeta minel cenneti fe nâdâke fe lebbeyte düâehû aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî şîtü aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî kavveyte bihî hameletel arşi aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikel mektûbi fit tevrâti vel incîli vez zebûri vel fürkâni aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmike ilâ müntehâ rahmetike alâ ıbâdike aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkı temâmi kelâmike aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî ibrâhîmü fe cealten nâra aleyhi berden ve selâmen aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî ismâıylü fe necceytehû minez zebhı aleyke yârabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî ishâku fe kadayte hâcetehû aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî hûdü aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî deâke bihî ya'kûbü fe radedte aleyhi besarahû ve veledehû yûsüfe aleyke yârabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî dâvûdü fe cealtehû halîfeten fil erdı ve elente lehül hadîde fî yedihî aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî deâke bihî süleymânü fe a'taytehül mülke fil erdı aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî eyyûbü fe necceytehû minel ğammillezî kâne fîhi aleyke yârabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî ıysebnü meryeme fe ahyeyte lehül mevtâ aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî mûsâ lemmâ hâtabeke alet tûri aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdetke bihî âsiyetümraetü fir'avne fe rezaktehel cennete aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî benû isrâiyle lemmâ câvezül bahra aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihil hıdıru lemmâ meşâ alel mâi aleyke yâ rabb.

Ve bi hakkısmikellezî nâdâke bihî muhammedün sallellâhü aleyhi ve selleme yevmel ğâri fenecceytehû aleyke yâ rabb.

İnneke entel kerîmül kebîr.

Hasbûnallâhü ve nı'mel vekîl.

Ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym.

Ve sallellâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellem.

Kenzül Arş Duası Türkçe Meali (Tercümesi):

Melik (kral), Hakk, Mübin Allah’tan başka ilah yoktur.

Hakem, Adl ve Metin Allah’tan başka ilah yoktur.

Bizim ve eski atalarımızın Rabbidir. Senden başka İlah yoktur. Sen arınıksındır.

Ben zalimlerden oldum.

Allah’tan başka ilah yoktur. Onun ortağı yoktur. Yönetim onundur.

Övgüler onun içindir.

Diriltir ve öldürür. O diridir ve ebediyen ölmez.

Hayır onun kontrolündedir, dönüş onadır. Ve O her şeye gücü yetendir.

Ve onunla yardım isteriz. İyilik yapmaya, kötülükten kaçmaya güç kuvvet sadece yüce ve her şeyi bilen Allah’tandır.

Nimetlere şükür olarak, ondan başka ilah yoktur.

Rabblığının ikrarı olarak, ondan başka ilah yoktur.

Yüceliğini arındırmak için, Allah noksanlıklardan arınıktır.

Ey Allahım! Ya Rabbi! “Cebrail’in kanadında yazılı ismin hürmetine,

Mikail’in kanadı üzerinde yazılı ismin hürmetine,

İsrafil’in alnında yazılı ismin hürmetine,

Azrail’in avucunda yazılı ismin hürmetine, ve senin verdiğin Münker ve Nekir ismi hürmetine,

ve kullarının sendeki sırları hürmetine, İslam’ı kendisiyle tamamladığın ismin hürmetine, ve Adem’in senden öğrenip cennetten indirildiği zaman kendisiyle sana seslendiği

ve senin de kabul ettiğin ismin hürmetine, Şit’in sana seslendiği ismin hürmetine, arşı taşıyan melekleri kendisyle güçlendirdiğin ismin hürmetine,

Tevrat’ta, İncil’de, Zebur!da ve Furkan’da yazılı ismin hürmetine, kullarına rahmetini sonsuza kadar ulaştırdığın ismin hürmetine, sözlerin tamamı hürmetine,

İbrahim ateşe atıldığında hangi isminle sana seslendi de ateş soğuk ve selamet olduysa işte o ismin hürmetine,

İsmail kesilirken hangi isminle seslendi de onu kesilmekten kurtardıysan işte o ismin hürmetine, İshak hangi isminle sana yalvardı da sen onun ihtiyaçlarını karşıladıysan işte o ismin hürmetine, Hud hangi isminle sana seslendiyse işte o ismin hürmetine,

Yakup sana hangi isminle dua etti de sen onun gözlerini ve çocuklarını ona geri verdiysen işte o ismin hürmetine,

Davut hangi isminle sana seslendi de sen onu yeryüzüne halife yaptıysan ve demiri onun elinde yumuşattıysan işte o ismin hürmetine,

Süleyman hangi isminle sana dua etti de sen onu yeryüzüne kral yaptıysan işte o ismin hürmetine, Eyyüb hangi isminle sana seslendi de sen onu içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtardıysan işte o ismin hürmetine,

Meryem oğlu İsa hangi isminle sana seslenip de onunla ölüyü dirilttiysen işte o ismin hürmetine,

Musa hangi isminle sana seslendi de sen ona Tur’da hitap ettiysen işte o ismin hürmetine Firavunun karısı Asiye sana hangi isminle seslendi de sen onu cennette rızıklandırdıysan işte o ismin hürmetine,

israiloğulları sana hangi isminle seslendiler de denizi geçirdiysen işte o ismin hürmetine,

Hızır hangi isminle seslendi de onu suda yürüttüysen işte o ismin hürmetine,

Muhammed SAV sana mağarada hangi isminle seslendi de sen onu kurtardıysan işte o ismin hürmetine” senden istiyorum.

Hiç şüphesiz sen cömertsin, büyüksün. Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.

İyilik yapmaya da kötülükten kaçmaya da güç kuvvet sadece yüce ve büyük Allah’tandır.

Allah efendimiz Muhammed’e, ailesine ve arkadaşlarına destek versin, güvenliklerini sağlasın!

KENZÜL ARŞ DUASININ FAZİLETİ

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)'den rivayet edilmiştir. Şöyle buyuruyor:

"— Cebrail bana dedi ki: "Ey Muhammed, kim ömründe bir kere bu duayı okursa, Allahü Teala onu, Kıyamet Günü'nde yüzü ayın ondördü gibi parlak olarak haşreder. Hatta bütün insanlar onu bir peygamber veya melek sanırlar.

Ben ve sen onun kabrinin üzerinde dururuz. Ona hesapsız ve azapsız, üzerine binip Cennete girmesi için Cennetten bir Burak getirilir. Sırat Köprüsü'nden şimşek gibi geçer. Onun günahı denizlerin suyundan, yağmurların damlasından, ağaçların yapraklarından, kumların adedinden, taşlardan daha fazla olsa bile, kendisine kabul olunmuş (nafile) hac ve bin umre sevabı yazılır.

Korkan kimse okursa, Allah onu korktuğundan emin kılar. Susayan kimse okursa, Allah onun susuzluğunu giderir. Aç olan okursa giyindirir, hasta okursa şifa verir, hastanın üzerine okunursa hastalığından kurtulur, dünya yahut ahiret ihtiyaçlarından birisi için okursa Allah istediğini verir.

Bir düşmandan veya sultandan korktuğu için okursa, Allah onların şerlerinden korur ve Allah'ın mahlukatından gelecek olan tüm zarar ve eziyetleri kendisine ulaşmaktan meneder. Borçlu olan okursa, Allah onu, borcunu ödemeye muvaffak kılar, hiçbir kimseye muhtaç olmaz.

Eğer onu hasta olan yazıp üzerinde taşırsa iyileşir. Kadın taşırsa kocası ona ikram eder. Cinden, insden ve şeytandan, sancı ve hastalıklardan emin olur. Kayıp ise ailesine sağ salim kavuşur. Bu duayı okuyan için cin, melek istiğfar ederler. Ömrü bereketli olur. Kim beş defa bu duayı okursa Peygamber Aleyhisselam'ı rüyasında görür."

Ebu Bekir Sıddık (r.a.) buyurdu:

"Gece olsun gündüz olsun bu duayı okudum, Peygamber Aleyhisselam'ı rüyamda gördüm."

Hazreti Ömer (r.a.) şöyle buyurur:

"Hiç bir hacetim olmadı ki onun için bu duayı okuyayım da giderilmesin."

Hazreti Osman (r.a.) diyor ki:

"Ben Kur'an-ı Kerim'i ezberleyemezdim. Resulü Ekrem (s.a.v.)'e bu hususu şikayet ettim. Bana bu duayı öğretti. Onu okuduğumda Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeyi başardım."

Hazreti Ali Kerremallahü vechehü buyuruyor ki:

"Ben bu duayı okuduğum vakit düşmanıma galebe çalardım.

Kim ki Fatiha'yı, İhlas Suresi'ni, Kafirun ve Felak ve Nas Suresi'ni üç kere okuyup sonra da bu duayı okursa Allah onu karşılaştığı bütün varlıkların şerrinden korur ve her türlü hastalıktan, her zalimin şerrinden onu emin kılar ve bütün isteklerini verir.

Kim ki okuduğu gibi onu yazıp üzerinde taşırsa ve kim ki başının altına koyup uyursa Allahü Teala o kimsenin malından çalınanı ve evinden kaçanı geri iade eder. Akan suya okursa su durur yahut yanan ateşe okursa ateş söner. Dağ üzerine okursa dağ paramparça olur."

Kim ki iki rekat namaz kılıp her rekatında Fatiha ve bir de İhlas okuyup selam verdikten sonra bu duayı okursa dünya ve ahirete ait ne isterse tüm istediklerine nail olur. Bu duanın fazileti sayılamayacak kadar çoktur; biz burada kısa olarak zikrettik. (Nevadir-i Kaylubi'den alındı)

Yorum Gönder for "Kenzül Arş Duası (uzun olan) Türkçe Arapça okunuşu ve Fazileti"