Garanti Zengin Olma Duası (En tesirli zenginlik duası)

Fakirlikten kurtulmak ve zengin olmak için, En tesirli zenginlik duası Esma-ül-Hüsna yani Allah'ın 99 güzel ism-i şeriflerinden "Ya - Ğaniyy ve Ya- Muğni" İsm-i Şerifleri okunur. Bu iki ism-i şerileri okuduktan sonra duası yapılırsa garanti zengin olur ve hiç kimseye muhtaç olunmaz.

Ya - Ğaniyy Ya- Muğni zengin olma duasi

Kalben faziletine inanarak, Hayırlısını Allah (c.c)'den isteyerek 10 cuma "El - Ğaniyy ve El - Muğni" ism-i şerifeleri okuyup ardından duasını da okuyan Allah'ın izni ile kesin garanti zengin olur. Burada iki tertip üzere ism-i şerifler okunmaktadır, birincisi "El- Ğaniyy" ve "El- Muğni" ism-i şerifleri aynı anda okuyarak duasını yapmak. İkinci tertipte ise sadece "El-Muğni yani "Ya Muğni" ism-i şerifidir.

Ayrıca bakınız: Fakirlikten kurtulma ve zengin olmak için ism-i şerif

El - Ğaniyy ve El - Muğni ism-i şerifelerin okunuşu ve sayısı:

"Ya - Ğaniyy" 1060 defa "Ya - Muğni" zikri ise 1100 defa 10 cuma ara verilmeden okunacak. El yerine Ya diye de okunur ki bu daha kolaydır. Perşembe ikindiden sonra cuma günü girdiği için okunabilir, ancak cuma ikindiye bırakmadan okunacak ardından duası okunacak.

Zengin olma duası Arapça okunuşu:

ya ğaniyy duası arapça

Latin Harflerle Türkçe Okunuşu:

Bismillâhirrahmânirrahîm.

Allâhümme entel Ğaniyyü fî vahdâniyyetike bizzâtil münferidü fî tenzîhinnüûti vessıfât. El Ğaniyyü alettahqîqi fil ezeli vel ebed. el Ehadül ferdussamed. Es-elüke bi ğınâ zâtike ve tenezzühi sıfâtike en tekşife lî an ehvâlil mühdesâti ve tüğniye zâtî bittevhîdi ilâ zâtike ve tütahhira sıfâtî bi tenezzühi sıfâtike yâ Muğnî. Allâhümme entel Ğaniyy. Eğneyte men şi'te min ibâdike bil aradılfânî ve eğneyte men şi'te bil beqâi bilezîzil meânî. Eğneyte ehleddünyâ bi vücûdil mâli ve eğneyte ehlel âhirati bi husnitteveccühi ileyke vennevâli fil mâl. Ve en tüğniyenî ve ğınâke fî külli evân. Yâ Allâhu Yâ Evvelü yâ Âhiru yâ Zâhiru yâ Bâtınu ya Ğaniyyu yâ Muğnî. Yâ Zel celâli vel ikrâm. Yâ Allâh Yâ Rahmân Yâ Rahîm. Âmîn.

Ya- Ğaniyy manası:

El - Ğaniyy ismi Kuran-ı Kerimde 18 defa geçer. Zatı, sıfatı ve fiillerinde hiçbir şeye muhtaç olmayıp her şeyin ve herkesin her an kendisine muhtaç olan. Gerçek zenginlik sahibi olan ve hiçbir şeye muhtaç olmayan anlamına gelir.

Ya - Muğni manası:

Muğnî, Zenginleştiren, dilediğine zenginlik veren, ihtiyaçlarını gideren, müstağni kılan. Mahlukatının ihtiyacını giderip zengin kılan. Müstağni kılan. İhtiyaç gideren, zengin eden demektir.

Bu ism-i şerifleri 10 cuma ara vermeden okuyan, garanti fakirlikten kurtulur, büyük zenginliğe kavuşur. Ayrıca manevi tüm sıkıntılardan kurtulur. Hangi dua olursa olsun faziletine inanarak ve duanın kabulü için mutlaka 5 vakit Namaz kılma şartı vardır.

İkinci tertip

İkinci tertipte ise sadece "EL-MUĞNİ" yani Ya-Muğni ism-i şeriftir. Bu ism-i şerifi 10 Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) 10.000 kere peş peşe okunursa kesin zengin olunur diye hadisi şeriflerde buyrulmaktadır.

Allah-u Teâlâ bu hususta şöyle buyurmaktadır.

"Ey insanlar! Allah(ın dünyada rızık ve afiyetine, ahirette ise Onun mağfiret ve lütfuna her şeyden fazl)a muhtaç olanlar ancak sizsiniz. (Zira varlığınız ve yaşamınız Ona bağlı olduğundan, her nefeste, her düşünüşte ve her bakışta sadece Ona muhtaçsınız.)

Allah ise (hiçbir şeye muhtaç olmayıp, tüm yaratıklara nimetler yağdıracak yegane zenginliğe sahip olan) Ğaniyy de, (övgüyle layık üstün sıfatların tümünün sahibi olması hasebiyle, kimse hamd etmese de, bütün hamdler Kendisine mahsus olan) Hamid de ancak Odur." (Fâtır Sûresi:15)

Ebû Zerr (r.a)'dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Resûsüllah (s.a.v) Allah-u Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu haber vermiştir.

"Ey Benim kullarım! Benim hidayet ettiklerim müstesna hepiniz (hak yoldan) sapıcısınız. Öyleyse Benden hidayet (doğru yola ulaşma) isteyin ki size hidayet edeyim. Benim zengin ettiklerim müstesna hepiniz fakirlersiniz, Öyleyse (rızkınızı) Benden isteyin ki sizi rızıklandırayım"

"Ey Âdemoğlu! (Başka işleri bırakıp) Benim ibadetim için boş kal ki, kalbini zenginlikle doldurayım ve fakirliğini gidereyim, eğer böyle yapmazsan kalbini meşguliyetle doldururum ve fakirliğini de gidermem."

Kaynaklar: Tirmizi, Sıfatü-l kıyamet. 48, İbnü Mâce, Zühd.30

18 yorum for "Garanti Zengin Olma Duası (En tesirli zenginlik duası)"

  1. Bu sayılar da neyin nesi, insan gücü yettiği kadar okusa yeter. Verecek olan her türlü verir. Önemli olan samimiyet. Rakamlara dayalı okumalar sihire girmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Din işi mantık işi değil ilim işidir, şimdi sihire girer diyorsunuz kaynağınız nedir? Sen şimdi buraya yorum yapmak için bir e-posta hesabın var demektir, e-postana giriş yapmak için şifresini bir eksik veya fazla yazsan hesabın açılır mı? Namazlarda neden 33 defa tesbih çekiyoruz? İşte dualarda ve zikirlerde sayılar bir şifre olarak görülmektedir.

      Sil
  2. Bu hafta başlayacağım insaallah Rabbım büyüktür dualarımız kabul olması dileğiyle selamünaleyküm

    YanıtlaSil
  3. Anlamadim duani her iki esmani bitirdikden sonra mi okucagiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce niyet edilecek sonra okunacak en sonunda da duası yapılacak.

      Sil
    2. Duası okunacak diyon dua hangisi

      Sil
    3. Arapça - Türkçe yazan duayı.

      Sil
  4. 10 cuma deniliyor.hanimlar özel günlerinde okumaya devam edebilirmi.yoksa okumaya ara vermek gerekirmi.

    YanıtlaSil
  5. Hanımlar özel günlerinde okumaya devam edebilir mi.yoksa ara vermek gerekirmi.10 cuma denilmiş çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayet değil dua bu, dolayısıyla okuyabilirsiniz.

      Sil
  6. Hergün okusak da olur mu illa cumadan cumaya mı olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynağı Cuma günü diyor, her gün okumak tabi faydalıdır.

      Sil
  7. 10.000 ya mugni zikrini çekerken arada abdest için falan ara verebilir miyiz? Yoksa hepsini tek seferde mi okumaliyiz

    YanıtlaSil
  8. 10000 kere yapan kesin zengin olur diye hadis mi yoksa başka bi ALLAH CC dostundan nakilmi hadisse kaynak verirmisin iz size zahmet

    YanıtlaSil
  9. Ben okuyorum ve cok faydasini gördüm Rabbime cok sukur hamdolsun nasip ettiklerine

    YanıtlaSil
  10. Başta en doğru niyeti nasıl edelim Allahım hayırlısını versin tabi önce sağlık

    YanıtlaSil