Kahve Falı Baktırmak Günah mıdır? Fal ile ilgili Hadis Ayetler

Kahve falında ahtapot, falda kelebek çıkması, falda dağ ve deve kuşu görmek, kahve falında anahtar görmek anlamları nedir? doğru mudur? Eğlence niyetiyle kahve falı bakmak veya baktırmak günah mıdır? Falcılık hakkında Hadis ve Ayet var mıdır? Kuranda Fal baktırmanın günahı nedir?

Bir ortamda kahve içtikten sonra, "Hadi kapatın fincanları fal bakalım" Dendiğinde keyifle kapatıp, "Neyse halin çıksın falın" diyoruz. Veya "Arkadaşım geçen bir falcıya gitti her şeyi bildi" şaşırıp kaldım, hemen beni de götür çok merak ettim diyoruz.

Gerek parayla hatta büyük meblağlara gerek parasız keyif uğruna "ALLAH'ın haram ettiği, Ayet ve Hadisle sabit olan bu haramı bir çok insan yapmaktadır.

Her ne kadar eğlence olsun vakit geçsin, maksat muhabbet olsun diyerek kahve falı bakılsa veya baktırsa da, bunun dinimizde asla yeri yoktur ve çok büyük günahlardan dır.

falcılık hakkında hadis ve ayetler

Yüce İslam dinimizin yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Oysaki Kur'anı Kerim, gaybı, Allah'tan başka hiç kimsenin bilmeyeceğini, Peygamberler ve Melekler dahi, Kendilerine Vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir.



Kur'anı Kerim'de Fal Hakkında Ayetler:


"İçki, kumar, putlar ve fal okları hep şeytanın işinden olan murdar bir şeydir. O halde ondan kaçının." (Maide suresi 90. Ayet)

"Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır. Başkası onu bilemez." (En'am suresi 59. Ayet)

"De ki; Göklerde ve yerde olanı gaybı, Allah'tan başka bilen yoktur." (Neml-27/65)


Fal ve falcılık hakkında hadisler:

"Kim bir kâhîne (fal sihir büyü yapan yaptıran) gider, dediklerini doğruluyorsa, Şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı (Kur'anı Kerimi) inkar etmiş olur.

"Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz" (Müslim, Selâm, 125)

"Kâhînler bir şey değildirler." (Müslim, Selâm, 123)

Arapça'da Araf ve Kâhîne'nin; Türkçe anlamı, fal sihir büyü yapan yaptıran anlamına gelmektedir.

Kıymetli okuyucularımız, kahve falı bakmak veya baktırmanın dinimizde hiç bir şekilde yeri yoktur. Yukarıda belirtilen, Hadis ve Ayetler falcılığı yasak etmiş ve falcıların hiç bir şey olmadıklarını apaçık belirtmektedir.

Yorum Gönder for "Kahve Falı Baktırmak Günah mıdır? Fal ile ilgili Hadis Ayetler"