Tesbih Namazı Kaç Rekattır ve Nasıl Kılınır Resimli Anlatım

Erkek ve Bayanlar için Tesbih Namazı Nasıl kılınır resimli anlatım, Tesbih Namazı Kaç Rekattır, Tesbih Namazının Fazileti nelerdir, Tesbih Namazında Hangi Sureler Okunur kısaca haberimizde.

Tesbih Namazı Fazileti Hakkında


Tebih Namazı dört rekatlık nafile bir namazdır. Tesbih namazı tevbenin, istiğfarın en büyüğü ve sadece kavlen, dille, sözle değil, bütün vücutla fiilen yapılan istiğfardır. fazileti ecri sevabı çok büyük bir namazdır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) amcası Hz. Abbas (r.a.)

"Bu namazı kıldığın vakit günahının öncesi ve sonrası, yenisi ve eskisi, hatâen ve kasten (bilerek-bilmeyerek) yapılanı, küçüğü ve büyüğü, gizlisi ve aşikâr olanı mağfiret edilmiş olur" (1) buyurmuşlardır.

Resimli Tesbih Namazı Kılınış Şekli:


Tesbih tekbir getirme

Tesbih Namazına başlamadan önce abdest alınır, bilmeyenler için Sünnet üzere namaz abdesti nasıl alınır resimli anlatım yazımızdan öğrenebilirler. Sonra kalben niyet edilir, niyet şöyledir "Niyet Ettim Allah Rızası İçin Tesbih Namazı Kılmaya" diye niyet ettikten sonra "Allahü Ekber" denir.

tesbih kıyamda durma

Sübhâneke'den sonra 15 kere "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber" okunur. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber' okunur

tesbih namazi ruku

Allahü Ekber dedikten sonra rükuda "Üç kere Sübhane rabbiyel azim ardından 10 kere 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber' okunur.

tesbih namazi nasıil kilinir kiyam

"Semiallahü limen hamideh" diyerek rükûdan kalkılır tamamen doğrulunca 10 kere 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber' okunur. "Allahümme Rebbena ve leke'l-hamd" denir ve Allahü Ekber dedikten sonra secdeye gidilir.

tesbih secde

Secde tesbihinden sonra 10 defa "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber" okunur.

tesbih secde oturuş

Allahü Ekber dedikten sonra, Secdeye gitmeden 10 defa "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber" okunur.

tesbih namazi ikinci secde oturus

Allahü Ekber deyip, Secde tesbihinden sonra 10 defa "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber" okunur.

tesbih namazi secde oturus

Allahü Ekber dedikten sonra 10 defa "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber" okunur.

Bu şekilde 1. rekat kılınır.

2.Rekat
Fatiha‘dan önce 15 kere tesbih / Fatiha ve sure’den sonra 10 kere tesbih / Rüku tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Rükûdan doğrulunca 10 kere tesbih okunur.

Secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Secdeden doğrulunca 10 kere tesbih / 2.secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih okunur.

İkinci rek’atte oturulduğunda, Et-tehiyyâtü, Allâhümme
salli ve Allâhümme bârik duaları okunur.
Üçüncü rekata kalkılır.

3.Rekat
Sübhâneke’den sonra 15 kere tesbih / Fatiha ve sure’den sonra 10 kere tesbih / Rüku tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Rükûdan doğrulunca 10 kere tesbih okunur.

Secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Secdeden doğrulunca 10 kere tesbih / 2.secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih okunur.
Böylece üçüncü rek’at kılınmış olur ve dördüncü rek’ate kalkılır.

4. Rekat
Fatiha’dan önce 15 kere tesbih / Fatiha ve sure’den sonra 10 kere tesbih / Rüku tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Rükûdan doğrulunca 10 kere tesbih okunur.
Secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih / Secdeden doğrulunca 10 kere tesbih / 2.secde tesbihinden sonra 10 kere tesbih okunur.

Dördüncü rek’atte oturulduğunda, Et-tehiyyâtü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları okunur.

Önce sağa, sonra sola dönülerek selam verilir ve Namaz tamamlanır. Her rekatta 75 Tesbih okunmuş olur ki, toplamı 300 eder ve son olarak dua edilir.

Yorum Gönder for "Tesbih Namazı Kaç Rekattır ve Nasıl Kılınır Resimli Anlatım"