Stalk Nedir? Stalklamak Ne Demek Kısaca

Gerçek hayatta değer bulamayanlar soluğu sosyal medyanın sanal dünyasında alıyor. Instagram, Twitter, Whatsapp ve Facebook gibi platformlarda beğenilme uğruna her geçen gün yeni bir şeyler türüyor. İşte onlardan biride, Stalk, Stalker, stalklamak! Peki stalk nedir? stalklamak ne demek kısaca haberimizde.

Stalk Nedir Ne Demektir?

Stalk veya Stalker;İngilizce bir kelimedir ve Türkçe anlamı "İz Süren Avcı" anlamına geliyor. Sosyal medyada Stalk "Gizli takipçi" demektir. Örneğin Whatsapp, Facebook instagram, Twitter vs gibi sosyal medya, bir kişinin başka bir kişiye ait hesaplarını, paylaşımlarını kişiye hissettirmeden araştıran gizli takip eden kişiye stalk deniliyor.

 
Stalk Seviyesi Nedir

Stalker Nedir?

Stalker ise gizli takipçiliği meslek edinen kişilere deniliyor. Bir çeşit sosyal medya sapıklığı denilebilir. Stalk seviyesi ise "Gizli takipçi sayısı" anlamına gelen sosyal medyanın bir başka gereksiz meşguliyeti diyebilirsiniz. Birde bunlara "Stalking" yani bir kişinin haberi olmadan ve ona hissettirmeden ona ulaşmak onu takıntılı hale gelmek ve daha sonrada şahsı rahatsız etmek anlamına gelen bir tür "Sapıklık" çeşidi. Genel olarak kısaca, stalk, stalker, stalking, stalklamak hepsi aynı anlama gelen gizli takip insanları boş bir zemine çekmeye devam ediyor.

Yorum Gönder for "Stalk Nedir? Stalklamak Ne Demek Kısaca "