Maysa Ne Demek? Maysa İsminin Anlamı Nedir? Caiz midir

Yeni türemiş isimlerden maysa isminin anlamı nedir? Kuranda maysa ismi geçiyor mu, maysa ismi caiz midir fetvası nedir kısaca haberimizde.

Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hemde ahirette geçerli olacağından çok önemlidir. Yeni doğan çocuğa anlamlı ve güzel bir isim koymak anne ve babanın en önemli görevlerindendir. Kötü manaya gelen isimleri peygamber efendimiz (s.a.v) bizzat kendisi değiştirmiş ve isim koymanın önemini şöyle açıklamıştır.

Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.

Çağırma işlemini Allah'ın görevlendirdiği bir melek tarafından Allah'ın izniyle yapacaktır. Mahşerde hiç kimse Allah'ın hoşlanmayacağı isimle Allah'ın karşısına çıkmak istemez, bu nedenle çocuğa anlamsız kötü isimler verilmez.

Maysa Ne Demektir?

Maysa Arapça Farsça bir kelime değildir, Maysa Türkmence bir kelimedir. Maysa Türkmence de yeni yeşermeye başlayan "Arpa, Buğday, Hasıl" anlamlarına gelmektedir.
Maysa İsminin Anlamı Nedir

Maysa ismi caiz midir?

Maysa sırf farklı az bilindik ve kulağa hoş gelsin mantığı ile kız çocuklarına bilinçsizce verilen bir isimdir. Bu nedenle Maysa (arpa, buğday) yerine yukarıda bahsettiğimiz üzere dinimiz açısından isim anlamlarının önem derecesine bakarak daha güzel isimler tercih edilmelidir.

6 yorum for "Maysa Ne Demek? Maysa İsminin Anlamı Nedir? Caiz midir"

  1. Arpa bugdayda nimettir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hıyar da nimet hadi ver çocuğuna! Din işi mantık işi değil ilim işidir.

      Sil
    2. maysa ne yaw. Ayşe, Fatma, kurban olsunlar bu isimlere

      Sil
  2. Anlami kötü değil bence güzel herkeste olmayan nadir isimlerden 😊

    YanıtlaSil
  3. Ben kızım maysa. Hitap etmesi güzel. Ayrıca baharda açan çiçek anlamında. Mayıs ayında da doğunca isimle tamamladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin mana uydurmanızla anlamı değişmiyor, bu işler ilim işidir mantık işi değildir. Verdiysen senden davacı olacak kimseden değil...

      Sil