Rabbi Yessir Duası Türkçe Arapça (harekeli)

Rabbi Yessir duası Ayet midir? Rabbi Yessir duası fazileti nedir? Rabbi Yessir duası Arapça harekeli yazılışı ve Türkçe meali...

Hayırlı her türlü işlerde bu mübarek Rabbi Yesir duası okunduğu taktirde biiznillah hayırlarla sonuçlanacaktır. Rabbi Yessir duası Ayet değildir, internet ortamında yanlış yazıldığı için harekeli olarak Arapça Türkçe haliyle yazdık.

Rabbi Yessir Duası Arapça (harekeli) Okunuşu:

رَبِّ يَسِّرْ وَلاَ تُعَسِّرْ، رَبِّ تَمِّمْ بِالْخَيْرِ
Rabbi Yessir Duası Arapça harekeli

Rabbi Yessir duası Türkçe latin harflerle okunuşu

Kuranı Kerim dışındaki tüm sureler "Allahu Ekber" diyerek başlar, Rabbi Yessir duasını okumadan önce "Allahu Ekber" diyerek okumaya başlanır.

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"

Rabbi Yessir Duası Türkçe Meâli (anlamı)

"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır."

Rabbi Yessir Duanın Uzun Okunuşu:

Rabbi Yessir ve la tüassir

Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir

Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian

Ve temmim bil hayri.

Türkçe Anlamı (Meali)

Allah’ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah’ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır.

Rabbi Yessir Duası Fazileti:

Rabbi yessir duası hayırlı helal dairesinde olan her türlü işler için okunur ve manasından da anlaşıldığı üzere işlerin kolaylığını yüce Allah'dan istemektir. Özellikle sınava girecek veya bir işe başlayacakların işlerinin kolaylığı için okunan çok faziletli bir duadır. Kısacası Rabbi Yessir duası işlerin ferahlığı için okunan duadır.

Yorum Gönder for "Rabbi Yessir Duası Türkçe Arapça (harekeli)"