Tandem Emzirme Nedir? Tandem Nursing Tehlikeli midir?

Tandem emzirme nedir? Tandem Nursing emzirme ne demek? Hamileyken emzirmek, Tandem Nursing tehlikeli midir? hakkında kısaca özet bilgiler.

Tandem Emzirme Nedir?

İkiz olmayan iki çocuğu birden emzirme durumuna "Tandem Emzirme" denmektedir. Örneğin 6 aylık bebeğiniz vardır ve tekrar hamile kaldınız.

tandem nursing


Bu gebelik süresince emzirmeyi sürdürürsünüz. İkinci bebek doğduğunda 15 aylık olan büyük çocuğu da yeni doğanla birlikte emzirmeye devam etme durumuna "Tandem nursing" deniliyor. Kısacası hamileyken emzirmeye "tandem nursing" denir.

Tandem Nursing Emzirme Tehlikeli midir?

Bu emzirme biçiminde hamile kalındığı zaman var olan bebek sütten kesilmez, emzirmeye devam edilir. Diğer bebek doğduğu zaman da ikisini birden emzirmede hiç bir sakınca yoktur.

Genelde her meme bir çocuğa tahsis edilir, çünkü anne sütünün içeriği ve yapısı hemen çocuğun yaşına uygun olarak değişiklik gösterir.

Ayrıca oku: Anne sütü nasıl artar bitkisel kesin çözüm

Yani 1 aylık bir bebeğin emdiği sütle 15 aylık bir bebeğinki aynı değildir ve tandem nursing'de annenin vücudunun bunu algılayıp bu doğrultuda her iki memeden farklı nitelikte süt üretebilmektedir.

Düşük tehlikesi durumu yok ise hamileyken küçük bebeği emzirmekte hiç bir sakınca yoktur. Günümüz annelerinin yaptıkları hata ise, emzirirken hamile kalırsa hemen bebeği sütten kesmeleridir. Oysaki düşük tehlikesi yoksa bunda hiç bir sakınca yoktur.

Yorum Gönder for "Tandem Emzirme Nedir? Tandem Nursing Tehlikeli midir?"