Seferi Namaz Nasıl Kaç Rekat Kılınır? (Yolcu Namazı)

Seferi bir kimsenin herhangi nedenle ikamet ettiği yerden kalkıp başka bir yere gitmesi veya gitmek yola çıkmış kişiye seferi veya müsafir denir.

Yolcu Namazı nasıl kılınır

İkamet edilen yerden 90 km uzağa giden kişi seferi sayılır ve bu durumda seferi olan kişi namazı nasıl kılacak..?

Seferi Namazı Nasıl Kılınır?

Kuranı Kerimde seferi namazı ile ilgili bir ayette:
"Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, eğer kafirlerin size kötülük etmesinden (fitne) korkarsanız, namazları kısaltmanızda bir sakınca yoktur" (en-Nisâ 4/101)

Seferi olan bir kimse dört (4) rekatlık farz namazlarını iki (2) rekat kılar. Seferi'de sünnetlerin tamamı kılınır, ancak müsait olunmadığı taktirde sünnetler terk edilebilir.

Seferi iken misafir olan imama, mukim olan (misafir olmayan) kişi uyduğunda, 4 rekatlı namazlarda imam 2 rekatı kıldırdıktan sonra sağına soluna selam verir. "Ben misafirim, mukim olanlar namazını tamamlasın" der.

Mukim olanlar, imam ikinci selamı verince "Allâh-ü Ekber" diyerek kalkar, aynen imamın arkasındaymış gibi kıyamda, kıraat etmeden (okumadan), Fatiha Suresi okuyacak kadar bekler.

Rükû ve secdelerini yapar. İkinci rekata kalkar, yine Fatiha sûresi okuyacak kadar bekleyip rükû ve secdelerini yapar. Ettahiyyatü, Salli, Barik ve Rabbena dularını okur, selam vererek namazı bitirir.

Yorum Gönder for "Seferi Namaz Nasıl Kaç Rekat Kılınır? (Yolcu Namazı)"